Annonce
112

Corona: Politiet og kommunen tilfreds med borgernes indsats

Politiet er klar til at skrive bøder, hvis ikke forbuddet mod store forsamlinger overholdes. Arkivfoto: Michael Bager
- Vi ser et samfund, der respekterer de nye spilleregler. Sådan beskriver politi og kommune situationen i Ikast-Brande Kommune.

Ikast/Brande: Politi og Ikast-Brande Kommune roser kommunens borgere for at tage corona-situationen alvorligt og opfordrer til vedholdenhed, så samfundet gradvist kan åbnes op efter påske.

- Jeg er rigtig glad for, at borgerne har forstået regeringens og sundhedsmyndighedernes budskab om, at vi skal sørge for at holde os mest muligt for os selv og kun være sammen med andre, når det er tvingende nødvendigt. Jeg ved, det er svært - især her i påsken, hvor vi har tradition for at være sammen med vores kære. Men heldigvis er mulighederne gode i Ikast-Brande Kommune for at komme hurtigt ud i naturen og få en række oplevelser, lyder det fra borgmester Ib Lauritsen (V) i en fælles pressemeddelelse fra kommunen og politiet.

- Vi skal i denne højtid også huske de ældre og de syge, som ikke får besøg, som de plejer. Ring lige en ekstra gang, og som nabo kan du måske aflevere en blomst eller et påskeæg eller sørge for at handle ind. Kun fantasien sætter grænsen. Jeg er sikker på, at en sådan omsorg vil blive taget godt imod, fortsætter Ib Lauritsen.

Sammen med politidirektør Helle Kyndesen opfordrer han midt- og vestjyderne til at finde andre måder at fejre påsken på, hvor mange ellers har tradition for at samle familien til påskefrokost.

- Brug påskedagene på at tage på udflugt i det blå – men husk at holde afstand til hinanden og overholde reglerne om, at maksimalt 10 personer må være samlet. Det gælder også i køen ved iskiosken, siger politidirektøren. Midt- og Vestjyllands Politi modtager hver dag henvendelser om mulige overtrædelser af de forbud, der skal minimere smittespredningen af coronavirus. Henvendelserne kommer fra borgere, der er bekymrede for smittespredning, og politiet tager dem alvorligt, for der er en reel risiko for, at smitten vil sprede sig, hvis ikke vi holder afstand til hinanden.

I langt de fleste tilfælde har politiets undersøgelser ikke ført til en sag. Enten fordi det anmeldte forhold ikke var omfattet af forbuddene, eller fordi patruljen ved sin ankomst ikke kunne konstatere en overtrædelse. Kun i tre tilfælde har politiet fundet grundlag for at foretage sigtelse, og i Ikast-Brande Kommune er det slet ikke sket.

Den 22. marts blev indehaveren af en bar i Herning og to gæster sigtet. Tre dage senere blev en frisør i Silkeborg sigtet. Og den 26. marts modtog ejeren af en restauration i Kjellerup en sigtelse.

Annonce

Ekstra patruljer

Politiet opfordrer borgerne til at blive ved med at ringe 114 med anmeldelser om overtrædelser af de forbud, der skal mindske smittespredningen. Derfor har politiet også sat ekstra patruljer på gaden til indsatsen mod coronavirus.

- Dialogen er vores vigtigste redskab, men vi er selvfølgelig også klar til at hjælpe forståelsen lidt på vej med bødeblokken, siger Helle Kyndesen.

De tryghedsskabende patruljer lægger blandt andet vejen forbi torve, gågader, butikker, restaurationer, legepladser og parker. Og de er klar til at sætte ind, hvis situationen begynder at udvikle sig i den forkerte retning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hjernehold holder sammen

Annonce