Annonce
Billund

Corona rammer fængslet i Sdr. Omme: Indsatte mister mulighed for frihed og besøg

Sådan ser en afdeling i Sdr. Omme Statsfængsel ud. De indsatte har i nærmeste fremtid mistet flere af deres frihedsrettigheder på grund af en positiv coronatest. Arkivfoto: Mette Mørk.
De indsatte i det åbne fængsel i Sdr. Omme har mistet nogle af deres frihedsrettigheder. En positiv coronatest betyder, at muligheden for udgang er blevet inddraget.

Sdr. Omme: En positiv coronatest har fået alvorlige konsekvenser for de indsatte i Sdr. Omme Statsfængsel. I et forsøg på at inddæmme smitten besluttede ledelsen torsdag eftermiddag at lukke fængslet ned. Det bekræfter Kriminalforsorgen.

”For at forhindre eventuel smittespredning har fængslet truffet afgørelse om, at besøg og udgang, herunder frigang, indtil videre ikke tillades,” fortæller Kriminalforsorgen og tilføjer, at alle, som har deres daglige gang i fængslet – det gælder både indsatte og ansatte – i den kommende tid skal screenes i overensstemmelse med de gældende anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.

Situationen har efter avisens oplysninger skabt frustration blandt de indsatte, som dermed mister visse frihedsrettigheder i det åbne fængsel. Mange indsatte oplever dermed, at de ikke kan få besøg fra deres familie, og andre, der er i gang med en uddannelse, som foregår uden for fængslets mure, kan ikke møde op og passe deres uddannelse, før situationen igen er under kontrol. Situationen har endvidere den betydning, at nogle indsatte ikke kan få lov til at komme på orlov i friheden.

Annonce

Fængsel siden 1933

  • Statsfængslet ved Sdr. Omme blev indviet i 1933. Det er et åbent fængsel med plads til 222 indsatte. Fængslet beskæftiger cirka 120 fuldtidsansatte.
  • Kriminalforsorgens planer er at udvide fængslet med et lukket fængselsafsnit med plads til højst 250 indsatte. I fuld størrelse vil det lukkede afsnit beskæftige 175 mennesker.
  • Fængslet råder i dag over 24.000 kvadratmeter under tag. Det vil, hvis planerne om udvidelse føres fuldt ud i livet, bliver til yderligere 18.000 kvadratmeter.

Det er ikke første gang, at de indsatte oplever store indskrænkninger i deres frihed på grund af coronakrisen. Da landet i marts 2020 blev lukket ned, var det også tilfældet i fængslet, hvor de indsatte mistede muligheden for at omgås hinanden og for at få besøg fra deres venner eller familie. Det skabte ifølge de indsatte store frustrationer.

Udvidelse på vej

Fængslet i Sdr. Omme kan i løbet af de kommende år blive meget større, end det er tilfældet i dag – og blive udvidet med en lukket afdeling.

I dag er der plads til 222 indsatte i fængslet, men Kriminalforsorgen ønsker mulighed for at udvide med en lukket afdeling med plads til op til yderligere 250 indsatte. Billund Kommune er positiv over for udvidelsen, og det administrative arbejde med henblik på i sidste ende at give grønt lys til udvidelsen er derfor sat i gang.

Indsatte oplever, at de ikke kan få besøg fra deres familie, og andre, der er i gang med en uddannelse, kan ikke møde op og passe deres uddannelse, før situationen igen er under kontrol.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Hundeslagsmål mellem klubber: 'Vi vil ikke være uvenner med de andre,' siger den største af dem

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Sundhedschef forventer smittestigning efter ferien: 'Det er næsten uundgåeligt'

Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Give

Grøn opvarmning til mindre penge: Nem og billig fjernvarme er på vej til 200 boliger

Give

Olivia og Emma er klar: Så er sporene lagt til Lykkeliga i Give

Børkop

Børnene vælger den farligste løsning: Så nu bliver byens mest trafikerede vej hævet

Alarm 112 For abonnenter

Køretur blev dyr for forretning og 42-årig chauffør: Han overtrådte otte regler under fyrværkeri-transport

Billund

Landdistrikterne skal også have glæde af turismen i Billund Kommune

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Jelling

Skoleleder skulle passe brormands hund i efterårsferien: Ups, så var den stukket af, og så gik den vilde jagt...

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods fremgangen i Brøndby; derfor ser det helt umuligt ud for VB

Egtved

Stort ønske om bybus i mindre by: 'Vi har mere brug for den end de rige i Bredballe'

Annonce