Annonce
Vejle

Corona-såret vil være længe om at hele: Fysioterapeuten forudser et million-minus i år

Den store spejlsal hos FysioDanmark i Sjællandsgade har endnu ikke været i brug, siden coronavirussen lukkede Danmark. Indehaver Kristoffer Davey Dalsgaard håber, at der måske snart kan køres små sessioner i lokalet med få patienter. Foto: Mette Mørk
Selvom samfundet ganske langsomt er ved at åbne igen, så vender FysioDanmark i Sjællandsgade ikke tilbage til indeks 100 de første mange måneder.

Vejle: Der står flere patienter og venter i solen uden for FysioDanmarks klinik i Sjællandsgade.

De kommer kun ind på klinikken, når de er blevet buzzet ind igennem den låste dør. Indenfor skal de straks spritte deres hænder af.

I løbet af de seneste få uger er alle tilbageværende medarbejdere på klinikken begyndt i arbejdsdeling, som betyder, at de hver især arbejder to dage om ugen.

De kan indtil videre tage en enkelt patient ind i timen, så der er tid til gøre grundigt rent og spritte af efter hver konsultation.

Men efterhånden som rengøringsrutinerne sidder på rygraden, skal der gerne kunne bliver tid til to patienter i timen.

- Der er så stort behov for os, at vi skal op på at have to patienter i timen for at følge med.

Sådan siger indehaver af klinikken, Kristoffer Davey Dalsgaard.

Han har lagt klare og detaljerede retningslinjer for, hvordan hygiejneniveauet bliver holdt højt på klinikken, så alle kan være trygge ved at være her. Det betyder eksempelvis, at når først fysioterapeuten har rørt ved patienten, så må han ikke dokumentere noget på sin computer, før alle flader og hans egne hænder er sprittet af igen.

Kristoffer Davey Dalsgaard tør ikke tage nogen chancer i forhold til hygiejnen, og han forventer ikke, at det bliver som det "plejer" i hans klinik, før der engang er fundet en vaccine mod Covid-19.

Normalt omsætter vi for mellem 1,2 og 1,5 millioner kroner om måneden, men i perioden frem til påske tabte vi 1,2 millioner kroner.

Kristoffer Davey Dalsgaard

Kun indeks 70

De foreløbige begrænsninger betyder også, at det indtil videre kun er de patienter, som har det største behov for at se en fysioterapeut, der får en konsultation.

Selvom mange nok drømmer om det, er der ikke mulighed for bare at blive nulret igennem for velværens skyld. Det kommer formentlig til at vare flere uger, før den mulighed vender tilbage for kunderne hos FysioDanmark.

Samtidig forventer Kristoffer Davey Dalsgaard også, at det kan vare måneder, før han genser mange af de patienter, som ellers kom fast i klinikken for at opretholde deres funktionalitet ved hjælp af maskinerne i fitnesscenteret.

Lige nu er fitness-afdelingen slet ikke åben. Og når den genåbner, forudser indehaveren af klinikken, at mange vil være tilbageholdende med at komme. Det gælder også nogle af de patienter, som får nødvendig fysioterapeutisk behandling, der kan holde dem smertefri.

Derfor regner Kristoffer Davey Dalsgaard ikke med, at der vil blive arbejdet på indeks 100 i lang tid fremadrettet.

- Vi når nok op på indeks 70 i løbet af de næste måneder, forudser han.

Annonce

Hjælpen udvandes

Derfor er han faktisk også frustreret over den usikkerhed, forlængelsen af statens hjælpepakker skaber.

- Vi gik fra masser af omsætning til ingen omsætning fra den ene dag til den anden. Men den langsomme opstart, vi er gået i gang med nu, betyder, at det store tab, vi havde i starten, vil blive udvandet med gentagne forlængelser af hjælpepakken, forventer Kristoffer Davey Dalsgaard.

Hjælpepakken kompenserer nemlig for en samlet periode frem for at være inddelt i faser.

- Så jo længere pakken bliver forlænget, jo mindre hjælp vil jeg i virkeligheden få samlet set, siger Kristoffer Davey Dalsgaard.

Han understreger, at han ikke klager over hjælpen. Men han forudser, at kompensationen bliver begrænset, og at der vil komme nogle meget svære måneder i sensommeren og efteråret, hvor han bliver afhængig af sin banks velvilje.

- Der vil der nok ikke være nogen hjælpepakke, og samtidig kører vi fortsat ikke på fuldt blus. Heldigvis er min bank indstillet på at hjælpe, siger indehaveren af FysioDanmark i Vejle.

Fysioterapeut Dan Østergaard er i gang med arbejdet igen efter en periode med total nedlukning af klinikken i Sjællandsgade. Patienter får lov at bruge maskinerne, hvis de er i følgeskab med en fysioterapeut, som sikrer, at maskinerne bliver rengjort efter brug. Foto: Mette Mørk
Annonce

Tabt over en million

Han forudser, at 2020 ender med at give ham et tab på et par millioner kroner.

- Det fylder meget i tankerne, for det påvirker jo også min privatøkonomi. De ekstra lån, jeg er nødt til at tage, er nogen, jeg hæfter for personligt, siger Kristoffer Davey Dalsgaard og tilføjer:

- Men det er det ansvar, jeg må tage på mig som virksomhedsejer.

Han glæder sig over, at han i sin tid investerede i et ydernummer. Det betyder, at hans patienter kan blive behandlet med mulighed for tilskud, og samtidig henvises der flere patienter til klinikken, som har ret til vederlagsfri behandlinger.

Derfor er han sikret et flow af patienter, også fremadrettet. Men de behandlinger og dermed den indtjening, som klinikken gik glip af i marts og april, er ikke noget, der kan indhentes på bagkant.

- Normalt omsætter vi for mellem 1,2 og 1,5 millioner kroner om måneden, men i perioden frem til påske tabte vi 1,2 millioner kroner, afslører Kristoffer Davey Dalsgaard og tilføjer:

- Lige nu tror jeg, vi kommer ud af det og klarer os, men der er et regnskabsår for 2020, som man ikke glæder sig til at gøre færdigt.

Alle patienter, der træder ind i klinikken i Sjællandsgade, mødes af et iøjnefaldende skilt, hvor de får besked på at spritte hænderne af. Foro: Mette Mørk
Indtil videre er der kun patienter i hvert andet behandlingsrum. Hver terapeut kan tage én patient ind i timen, men planen er, at tallet øges til to patienter i timen, når hygiejnerutinerne sidder på rygraden. Foto: Mette Mørk
Der er foreløbig ikke udsigt til, at fitnessafdelingen hos FysioDanmark i Sjællandsgade åbner. Men Kristoffer Davey Dalsgaarrd håber, at det kan ske engang efter sommerferien. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Annonce