Annonce
Vejle

Corona sætter gang i fitness-salget: Her er det Black Friday hver dag

Showroomet i Vejle åbnede 1. marts og siden har de tre ansatte i Abilica på Rørhaven haft travlt med at sende fitness-udstyr til danskere, hvis fitness-centre er corona-lukkede, fortæller butikschef Anders Gerdes. Foto: Palle Søderberg
Danskere i fitness-karantæne shopper ind på nettet i stor stil. Det mærker man blandt andet hos Abilica, der for nylig har åbnet showroom og lager i Vejle.

Vejle: Omkring en million danskere er medlemmer af et fitnesscenter.

For de medlemmer, der faktisk bruger deres medlemskab aktivt, rammer lukningen af landets mere end 1000 fitnesscentre hårdt.

Med udsigt til flere uger uden mulighed for at træne tyr mange af dem i stedet til at indrette deres egne små fitness-centre i stuen, soveværelset eller hjemme-kontoret.

Det mærker man blandt andet hos Abilica på Rørhaven i Vejle, der er landets største forhandler af fitness-udstyr til private.

- Vores daglige omsætning er på højde med omsætningen på Black Friday, som traditionelt er den dag, hvor vi - ligesom så mange andre - har årets største omsætning. Det startede for lidt over en uge siden, da de første centre lukkede. Da blev vi kimet ned af folk, som ville have deres eget hjemme-gym, fortæller Anders Gerdes, butikschef i Vejle og ansvarlig for lageret i Abilica, der ud over Vejle har showrooms i Aarhus og Herlev.

- Vi åbnede vores showroom i Vejle 1. marts og har haft travlt lige siden, fortæller Anders Gerdes, der er en af tre ansatte på lageret og showroomet på Rørhaven i Vindings industrikvarter, hvor nethandel-virksomheden råder over 3000 kvadratmeter.

I lokalerne på Rørhaven, hvor ElmerPrint tidligere havde til huse, har Abilica åbnet sit tredje showroom, som skal betjene kunder fra Fyn og Sønderjylland. Foto: Palle Søderberg

Salg i vægtløfter-udstyr

Her kan potentielle kunder komme ind og teste redskaberne og maskinerne, der tæller alt fra romaskiner, spinningcykler, løbebånd og stepmaskiner til yogamåtter, håndvægte og kettlebells samt trampoliner.

Ifølge Anders Gerdes er det et bredt udsnit af varesortimentet, de fitness-hungrende kunder går efter.

- Vi sælger meget vægtløfterudstyr som dumbbells og kettlebells og racks, hvilket vi ellers normalt sælger mest af i efteråret, hvor folk ikke kan træne udenfor. Men ellers er det meget forskelligt, hvad folk går efter - det er lidt af det hele, og kunderne kommer fra hele landet. Nogle af maskinerne koster temmelig mange penge, så vi har mange kunder, der kommer ind her og prøver dem af, før de afgiver ordre, og det er hele meningen med vores showroom, fortæller Anders Gerdes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce