Annonce
Vejle

Corona-samvær med 550 kilometers afstand: Fie viser Berlin frem for sin farmor i telefonen

Fie Poulsen og Birgit Poulsen har et nært forhold. - Hun er optimistisk og besidder et helt utroligt nærvær. Jeg bliver så glad af at være sammen med hende, siger barnebarnet om sin farmor. Privatfoto
Birgit Poulsen skulle have besøgt sit barnebarn i Berlin i påsken. Men det bliver der ikke noget af, da farmor er 83 år og har KOL. Alligevel har hun både oplevet Brandenburger Tor og Berliner Dom.

Vejle: Birgit Poulsen skulle i påsken have besøgt sit barnebarn i Berlin. Men så kom coronavirussen til Danmark og lukkede landets grænser.

Pludselig skulle den 83-årige vejlenser med lungesygdommen KOL ingen steder overhovedet. Hun tilbringer det meste af tiden hjemme i lejligheden i ældrekollektivet Toftegården.

Altså lige indtil barnebarnet i Berlin, Fie Poulsen på 25, år fik en idé.

- Hun er ret isoleret lige nu, og derfor tænkte jeg: Hun skal da ud. Det kan hun ikke rigtigt, men så kom jeg på, at jeg selv kunne tage afsted og have hende med over telefonen. Så kunne hun alligevel få lov til at opleve og se byen, fortæller barnebarnet.

Annonce

Lige i starten kunne jeg ikke følge med, men så fandt jeg hende på kortet. Og ved du hvad? Jeg var der virkelig. Hun er så god til at beskrive, hvad hun ser, at jeg bagefter havde helt svært ved at komme hjem igen.

Birgit Poulsen, farmor

Øde gader og solskin

Hun bor sammen med sin veninde i den brogede bydel Neukölln, der de senere år er blevet særdeles eftertragtet og hip.

Fie Poulsen kommer fra Vejle og skal i gang med at læse litteraturvidenskab til sommer. Hun så derfor sit snit til en afstikker sydpå på nogle måneder. Efter planen flytter hun til København om få måneder.

Hun cyklede sidste fredag afsted med farmor i røret. Først tog hun til byporten Brandenburger Tor og Reichstag med kuplen og kørte derefter langs Unter den Linden for at nå Berliner Dom.

Derhjemme i sofaen på Toftegården sad Birgit Poulsen og lyttede til de fyldige beskrivelser af det, som barnebarnet så på sin vej. Halvtomme veje. Solskin i vinduer. To mennesker med en øl.

Som at være der selv

Foran sig havde Birgit Poulsen en kande kaffe og et kort over storbyen, så hun kunne følge med i barnebarnets færden.

- Lige i starten kunne jeg ikke følge med, men så fandt jeg hende på kortet. Og ved du hvad? Jeg var der virkelig. Hun er så god til at beskrive, hvad hun ser, at jeg bagefter havde helt svært ved at komme hjem igen, siger farmoren.

På grund af smittefaren føler hun sig isoleret. Hun er vant til at være meget social, men det går ikke i denne tid.

- Jeg er ikke bange, men alligevel tænker jeg over, hvis jeg skulle blive smittet. Så klarer jeg den nok ikke på grund af min alder, mener Birgit Poulsen.

Fie Poulsen overvejede at komme hjem, da statministeren bad om det. Alligevel blev hun, fordi rejsen i sig selv udgør en fare, som hun påpeger.

Det er bestemt ikke sidste gang, hun tager farmor med på cykeltur rundt i den normalt så pulserende by. Hun har bedt Birgit Poulsen om at udpege et sted, hun gerne vil opleve.

Til Vejle Amts Folkeblad siger farmoren, at hun næste gang gerne vil et smut til den rest af muren, der stadig står. Den nåede hun ikke at se, da hun senest og første gang var i Berlin for 20 år siden.

Optimistisk og nærværende

Derudover har barnebarnet fundet på at læse højt for farmoren over telefonen. Hun har en læseklub, hvor et par af Fie Poulsens veninder også lytter med. Indtil videre har de gjort et solidt indhug i Suzanne Brøggers "Fri os fra kærligheden".

- Jeg elsker at være sammen med min farmor. Hun er så fin i den måde, hun ser verdenen på. Hun er optimistisk og besidder et helt utroligt nærvær. Jeg bliver så glad af at være sammen med hende, også når vi som nu skal finde på alternative måder, forklarer Fie Poulsen.

Cirka 550 kilometer derfra føler Birgit Poulsen taknemmelighed over sin familie og sine børnebørn.

- Det gør mig så glad, at jeg kunne tude over det, indrømmer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce