Annonce
Vejle

Corona sender byrådspolitikere bag skærmen - men for langsomt, mener SF

Da coronaen begyndte at hærge i foråret, forlod byrådet den sædvanlige mødesal på Vejle Rådhus. Siden har møderne været holdt enten i Spektrum eller som her i regionsrådets sal i Regionshuset. Men onsdag bliver mødet uden fysisk fremmøde. Foto: Kaare Johansen
Onsdagens møde i byrådet bliver virtuelt - men i første omgang mødes byrådspolitikerne fortsat til udvalgsmøder. SF synes, kommunen reagerer for langsomt.
Annonce

Vejle: De 31 medlemmer af Vejle Byråd rykker tilbage bag computerskærmene, når der på onsdag er byrådsmøde.

Beslutningen kommer efter stramningen af forsamlingsforbuddet. Politiske møder er ganske vist undtaget fra 10-personers-reglen, men borgmester Jens Ejner Christensen (V) mener, at politikerne bør gå foran med et godt eksempel.

- Derfor mødes vi ikke fysisk til byrådsmøde onsdag, og det samme kommer til at gælder de kommende udvalgsmøder og byrådsmødet i november, siger borgmesteren.

SF's gruppeformand, Lone Myrhøj, mener dog, at borgmesteren og administrationen reagerer for langsomt. Planen er fortsat at holde denne uges møder i byrådets 10 udvalg med fysisk fremmøde. Ifølge borgmesteren kan man ikke nå at ændre til virtuelle møder:

- Men det passer jo ikke. Det er bare at trykke på en knap og koble sig ind. Jeg har kritiseret beslutningen - blandt andet, når det gælder mandagens møde i natur- og miljøudvalget. Her fik jeg tilbudt, at jeg kunne deltage virtuelt - men det er ikke det, det handler om. Jeg synes, det er dårlig stil at vi mødes, når så mange andre ikke kan, siger Lone Myrhøj.

Annonce

Gruppeformænd spurgt

Søndag blev byrådets gruppeformænd bedt om at komme med deres holdning til muligheden for at gå tilbage til virtuelle møder, som man gjorde under nedlukningen i foråret:

- Her svarede jeg, at vi helt sikkert burde aflyse de fysiske møder. Jeg har ingen som helst interesse i at optræde som corona-politi. Men vi er nødt til at vise, at det ikke er vigtigere, at vi mødes til udvalgsmøder end alle andre, der er nødt til at aflyse, siger Lone Myrhøj.


Med et forsamlingsforbud på 10 personer og et meget højt smittetryk, virker det skørt, at vi vælter rundt og leger vigtige i stedet for at gå foran og passe på.

Lone Myrhøj, gruppeformand for SF


Ifølge borgmester Jens Ejner Christensen er byrådet som nævnt klar til at ændre mødeform - bare ikke i denne uge. Kun byrådsmødet på onsdag skal afvikles, uden at deltagerne møder frem i salen i Regionshuset, der ellers var reserveret til formålet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Annonce