Annonce
Vejle

Corona stopper julesokker - børnene blev ikke snydt for slikket

Børnene i Mælkebøtten var svært tilfredse med Dagli'Brugsens uddeling af slik, hvilket afløste de coronaramte julesokker i Højens dagligvarebutik. Privatfoto
Dagli'Brugsen i Højen måtte droppe den faste tradition med julesokker og hygge i butikken. I stedet fik alle børn i skole og daginstitution slikposer.

Højen:  Dagli'Brugsen i Højen plejer at være fyldt med røde julesokker over fryse- og kølediskene i de mange dage frem mod jul.

Men sådan et syn møder ikke butikkens kunder i år, hvor corona-pandemien også har indflydelse på juletraditionen i Højen.

Det er ikke, fordi der er smittefare ved sokkerne, men traditionen bliver altid afsluttet sidste fredag før jul med gløgg og æbleskiver. Og det er problemet, ifølge formand for Højen Brugsforening, Kim Jensen.

Annonce

- Bestyrelsen plejer at stå i butikken, hvor vi serverer gløgg og æbleskiver, og det plejer at trække rigtig mange til. Men det duer ikke i år. Derfor har vi valgt at gøre det på en anden måde, fortæller brugsformanden.

Skal ikke snydes for slik

Brugsen har normalt et sted mellem 150 og 180 sokker hængende, og de bliver fyldt med julegodter, som afhentes den pågældende fredag.


Det er jo ikke alle børn, der får hængt en julesokke op i brugsen, men på denne måde kommer det alle børn tilgode.

Kim Jensen, formand for Højen Brugsforening


-  Børnene skal ikke snydes for deres poser. Derfor valgte vi i bestyrelsen at lave 245 juleposer, som vi har givet til skolen og børnehaven, hvor de delte poserne ud fredag. Jeg skal lige love for, at børnene blev glade for det, fortæller Kim Jensen.

Annonce

Kommer alle børn til gode

Han er sikker på, at brugsen vil holde fast i den hyggelige tradition med at servere gløgg og æbleskiver for kunderne op mod jul. Men bestyrelsen vil nu overveje, om man skal holde fast i ordningen med at dele juleposer ud til alle børn på Højen Skole og hos naboerne i daginstitutionen Mælkebøtten.

- Det er jo ikke alle børn, der får hængt en julesok op i Brugsen, men på denne måde kommer det alle børn til gode, siger formanden.

I Mælkebøtten var der ikke overraskende stor begejstring over slikposerne, og på Højen Skole melder de, at børnene klappede begejstrede og nogle udbrød: "Hvor er det sødt af John" med adresse til brugsuddeler John Bang.

Han modtog rigtig mange takkehilsener på SMS fra glade børn i løbet af dagen.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce