Annonce
Vejle

Corona stopper julesokker - børnene blev ikke snydt for slikket

Børnene i Mælkebøtten var svært tilfredse med Dagli'Brugsens uddeling af slik, hvilket afløste de coronaramte julesokker i Højens dagligvarebutik. Privatfoto
Dagli'Brugsen i Højen måtte droppe den faste tradition med julesokker og hygge i butikken. I stedet fik alle børn i skole og daginstitution slikposer.

Højen:  Dagli'Brugsen i Højen plejer at være fyldt med røde julesokker over fryse- og kølediskene i de mange dage frem mod jul.

Men sådan et syn møder ikke butikkens kunder i år, hvor corona-pandemien også har indflydelse på juletraditionen i Højen.

Det er ikke, fordi der er smittefare ved sokkerne, men traditionen bliver altid afsluttet sidste fredag før jul med gløgg og æbleskiver. Og det er problemet, ifølge formand for Højen Brugsforening, Kim Jensen.

- Bestyrelsen plejer at stå i butikken, hvor vi serverer gløgg og æbleskiver, og det plejer at trække rigtig mange til. Men det duer ikke i år. Derfor har vi valgt at gøre det på en anden måde, fortæller brugsformanden.

Annonce

Skal ikke snydes for slik

Brugsen har normalt et sted mellem 150 og 180 sokker hængende, og de bliver fyldt med julegodter, som afhentes den pågældende fredag.


Det er jo ikke alle børn, der får hængt en julesokke op i brugsen, men på denne måde kommer det alle børn tilgode.

Kim Jensen, formand for Højen Brugsforening


-  Børnene skal ikke snydes for deres poser. Derfor valgte vi i bestyrelsen at lave 245 juleposer, som vi har givet til skolen og børnehaven, hvor de delte poserne ud fredag. Jeg skal lige love for, at børnene blev glade for det, fortæller Kim Jensen.

Annonce

Kommer alle børn til gode

Han er sikker på, at brugsen vil holde fast i den hyggelige tradition med at servere gløgg og æbleskiver for kunderne op mod jul. Men bestyrelsen vil nu overveje, om man skal holde fast i ordningen med at dele juleposer ud til alle børn på Højen Skole og hos naboerne i daginstitutionen Mælkebøtten.

- Det er jo ikke alle børn, der får hængt en julesok op i Brugsen, men på denne måde kommer det alle børn til gode, siger formanden.

I Mælkebøtten var der ikke overraskende stor begejstring over slikposerne, og på Højen Skole melder de, at børnene klappede begejstrede og nogle udbrød: "Hvor er det sødt af John" med adresse til brugsuddeler John Bang.

Han modtog rigtig mange takkehilsener på SMS fra glade børn i løbet af dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Give starter ligaen i København

Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce