Annonce
Vejle

Corona-stormen har lagt sig på Vejles skoler: Men studieturen til Lissabon er aflyst

Campus Vejle har aflyst en studietur til Lissabon. Arkivfoto: Mette Mørk
Flere hundrede elever på skoler i Vejle blev i sidste uge sendt hjem på grund af smitteudbrud. Kun to skoler venter stadig på testresultater.
Annonce

Vejle: Flere skoler i Vejle har været ramt af covid-19.

Bare i sidste uge blev flere hundrede elever hjem, fordi en eller flere testede positiv for virussen.

De fleste er tilbage på skolebænken igen, mens andre må vente en dag eller flere endnu. Det viser en rundringning, avisen har foretaget mandag formiddag til de implicerede skoler.

Novaskolen sendte tre klasser hjem, efter at tre elever blev konstateret smittet.

De to var et søskendepar i 2. og 4. årgang, mens den sidste gik i 6. klasse. Alle børn og nogle lærere blev testet, og svarene kom negative retur.

- Allerede i sidste uge åbnede vi flere klasser, men de allersidste børn er tilbage i dag. Nogle få er af forskellige årsager ikke blevet testet, og derfor skulle vi, som myndighederne anbefaler, vente syv dage. Vi har ikke opdaget flere smittede i processen, så det er meget glædeligt, siger skoleleder John Risberg fra Novaskolen.

Annonce

Elev ude af karantænen

Skolelederen på Kirstine Seligmanns Skole er også glad. Vibeke Juul Johansen måtte i sidste uge sende alle elever på 8. årgang og deres lærere hjem, efter at en elev testede postiv for coronavirus.


Lige nu er vi i en træls situation og har eksempelvis netop aflyst en studietur til Lissabon. Eleverne er naturligvis skuffede, men vi synes ganske enkelt ikke, at det er forsvarligt med det stigende smittetryk.

Morten Weiss-Pedersen, direktør for Campus Vejle


Tirsdag indførte skolen fjernundervisning, men mandag var der ikke længere behov for computere og en internetforbindelse.

- Alle er testet negative, og den elev, der blev testet positiv i sidste uge, og som på intet tidspunkt har haft symptomer på smitte, er nu ude af karantænen, skriver Vibeke Juul Johansen til avisen søndag.

Annonce

Har aflyst studieturen

På Rosborg Gymnasium & HF venter man stadig på enkelte svarresultater, og derfor er 120 elever og nogle lærere stadig hjemme.

De blev sendt hjem i onsdags, efter at en elev på første årgang af HF blev konstateret smittet.

Rektor Hanne Hautop håbede, at de kunne være fuldtallige igen mandag morgen.

- Vi afventer de sidste svarresultater. Det kan være, at de er kommet siden, jeg sidst tjekkede, men jeg havde lovet at sende et svar ud til alle i går klokken 17, og da var de i hvert fald ikke kommet. Derfor skrev jeg, at de desværre nok først kan komme i skole tirsdag eller onsdag, forklarer hun mandag formiddag.

På Campus Vejle er en enkelt klasse heller ikke mødt ind fra morgenstunden.

I sidste uge opstod der mistanke om smitte hos en elev på EUX, og efterfølgende blev alle i dennes klasse sendt hjem.

- Vi venter på de sidste svarresultater, som forhåbentlig er negative. Lige nu er vi i en træls situation og har eksempelvis netop aflyst en studietur til Lissabon. Eleverne er naturligvis skuffede, men vi synes ganske enkelt ikke, at det er forsvarligt med det stigende smittetryk, mener direktør Morten Weiss-Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce