Annonce
Vejle

Corona-stormen har lagt sig på Vejles skoler: Men studieturen til Lissabon er aflyst

Campus Vejle har aflyst en studietur til Lissabon. Arkivfoto: Mette Mørk
Flere hundrede elever på skoler i Vejle blev i sidste uge sendt hjem på grund af smitteudbrud. Kun to skoler venter stadig på testresultater.

Vejle: Flere skoler i Vejle har været ramt af covid-19.

Bare i sidste uge blev flere hundrede elever hjem, fordi en eller flere testede positiv for virussen.

De fleste er tilbage på skolebænken igen, mens andre må vente en dag eller flere endnu. Det viser en rundringning, avisen har foretaget mandag formiddag til de implicerede skoler.

Annonce

Novaskolen sendte tre klasser hjem, efter at tre elever blev konstateret smittet.

De to var et søskendepar i 2. og 4. årgang, mens den sidste gik i 6. klasse. Alle børn og nogle lærere blev testet, og svarene kom negative retur.

- Allerede i sidste uge åbnede vi flere klasser, men de allersidste børn er tilbage i dag. Nogle få er af forskellige årsager ikke blevet testet, og derfor skulle vi, som myndighederne anbefaler, vente syv dage. Vi har ikke opdaget flere smittede i processen, så det er meget glædeligt, siger skoleleder John Risberg fra Novaskolen.

Elev ude af karantænen

Skolelederen på Kirstine Seligmanns Skole er også glad. Vibeke Juul Johansen måtte i sidste uge sende alle elever på 8. årgang og deres lærere hjem, efter at en elev testede postiv for coronavirus.


Lige nu er vi i en træls situation og har eksempelvis netop aflyst en studietur til Lissabon. Eleverne er naturligvis skuffede, men vi synes ganske enkelt ikke, at det er forsvarligt med det stigende smittetryk.

Morten Weiss-Pedersen, direktør for Campus Vejle


Tirsdag indførte skolen fjernundervisning, men mandag var der ikke længere behov for computere og en internetforbindelse.

- Alle er testet negative, og den elev, der blev testet positiv i sidste uge, og som på intet tidspunkt har haft symptomer på smitte, er nu ude af karantænen, skriver Vibeke Juul Johansen til avisen søndag.

Annonce

Har aflyst studieturen

På Rosborg Gymnasium & HF venter man stadig på enkelte svarresultater, og derfor er 120 elever og nogle lærere stadig hjemme.

De blev sendt hjem i onsdags, efter at en elev på første årgang af HF blev konstateret smittet.

Rektor Hanne Hautop håbede, at de kunne være fuldtallige igen mandag morgen.

- Vi afventer de sidste svarresultater. Det kan være, at de er kommet siden, jeg sidst tjekkede, men jeg havde lovet at sende et svar ud til alle i går klokken 17, og da var de i hvert fald ikke kommet. Derfor skrev jeg, at de desværre nok først kan komme i skole tirsdag eller onsdag, forklarer hun mandag formiddag.

På Campus Vejle er en enkelt klasse heller ikke mødt ind fra morgenstunden.

I sidste uge opstod der mistanke om smitte hos en elev på EUX, og efterfølgende blev alle i dennes klasse sendt hjem.

- Vi venter på de sidste svarresultater, som forhåbentlig er negative. Lige nu er vi i en træls situation og har eksempelvis netop aflyst en studietur til Lissabon. Eleverne er naturligvis skuffede, men vi synes ganske enkelt ikke, at det er forsvarligt med det stigende smittetryk, mener direktør Morten Weiss-Pedersen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Jelling

Børnefamilierne strømmer til: Nu er der ventelister til alle byens institutioner

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Vejle For abonnenter

Gør dig klar til fem måneders støj-inferno i midtbyen: Fra denne dato går det løs, når der skal bankes pæle i til nyt byggeri

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce