Annonce
Trekantområdet

Corona-stramninger koster kassen for hotel: Under interview tikker aflysning for en kvart million ind

Allerede før de seneste stramninger har Hotel Koldingfjord lukket ned for sine fire julefrokost-arrangementer. Det er gjort så tidligt, at man kunne slippe skadesløs ud af kontrakten med musikken. - Så det breder sig jo som ringe i vandet, når én branche bliver ramt, siger hoteldirektør Peder J. Madsen. Arkivfoto: Joan Karlsen
De nye corona-stramninger er for unuancerede, mener hoteldirektør Peder J. Madsen fra Hotel Koldingfjord. I løbet af en uge har han mistet omsætning for over en million kroner. - Vi er tilbage til situationen i foråret, siger han.
Annonce

Kolding: Hoteldirektør Peder J. Madsen medgiver, at politikerne er sat på en velvoksen opgave, når de skal forsøge at dirigere samfundet trygt gennem coronakrisen.  Og han anerkender indsatsen 100 procent, siger han.

Men hoteldirektøren kunne ønske sig, at politikerne sigtede lidt mere præcist. Det gælder ikke mindst fredagens udmeldinger, hvor det politiske flertal - ifølge Peder J. Madsen - skyder med spredehagl, når alle fester skal lukke ned klokken 22, og når flest muligt atter bør arbejde hjemmefra.

- Man burde sætte ind, hvor smitten breder sig mest. Man kunne gøre en større indsats for at lukke ned for uorganiserede fester, som foregår på offentlige områder, og man burde tage hårdere fat om de store piratfester, som alle ved finder sted. Nu indfører man tiltag, som rammer hele restaurant- og hotelbranchen, der ligger ned i forvejen. Og tiltagene rammer restauratører, som har rigtig godt styr på tingene indenfor deres egne vægge, for det er de vant til at have, siger Peder J. Madsen.

Selv har han blandt andet haft folk på sikkerhedskursus, der er sat dispensere op over alt med håndsprit, og der er skruet op for rengøringen. Desuden sidder gæsterne på deres pladser det meste af tiden, eller også er de naturligvis opfordret til at holde afstandskravene. Efter fredagens udmelding skal alle have mundbind på, hvis de rejser sig i serveringsområdet.

Annonce

En aflysning: 250.000 kr.

Peder J. Madsen er med på, at det kan være nødvendigt at lægge en dæmper på nattelivet, men når man eksempelvis beder ansatte om at arbejde hjemmefra, så rammer det hårdt, når man er konferencehotel og blandt andet lever af at holde arrangementer for virksomheder.

- For folk bliver bekymrede og begynder at aflyse for en sikkerheds skyld. Og de tab er der kun én til at tage, og det er hotellet selv, siger han.

- Vi oplever, at nogle af de arrangementer, som allerede er flyttet fra efteråret og til 1. kvartal næste år, også bliver aflyst nu, så vi kigger ind i 2021, hvor det hele også er meget usikkert, siger hoteldirektør Peder J. Madsen. Arkivfoto

- I løbet af den seneste uges tid har vi aflyst fester hen over det kommende halve år for mindst en million kroner. Mens du ringer, har jeg lige fået en mail fra en organisation, som aflyser sit årsmøde på onsdag. Det er hele hotellet, som bliver aflyst, og det er en omsætning for 250.000 kroner, der ryger på det ene arrangement, fortæller Peder J. Madsen.

Han mener, at med fredagens udmeldinger er hans hotel sat tilbage til tiden omkring marts og april, da landet lukkede ned. Det var ellers begyndt at se lovende ud for efteråret, fortæller han.


Vi var begyndt at overveje at ansætte mere personale, men nu slår vi fuldstændig bak.

Peder J. Madsen, hoteldirektør


- Vi var begyndt at overveje at ansætte mere personale, men nu slår vi fuldstændig bak, siger hoteldirektøren, der ser frem mod et 2021, som bliver mere og mere usikkert.

Annonce

Slået hjem i Ludo

Også kompensationsordningerne er Peder J. Madsen kritisk overfor. Sådan som de er skruet sammen, er der et stort gab mellem det reelle tab og den dækning, han modtager.

Selv om der er dækning for faste udgifter, er den samlede kompensation helt utilstrækkelig, mener han. Det er i høj grad lønnen, som er problemet. Den eksisterende ordning fra foråret, og som der ikke ændres på i denne omgang, matcher ganske enkelt ikke måden, man driver et hotel eller konferencecenter på, siger Peder J. Madsen.

- Vi kan ikke sende folk på fordeling i vores branche. Sådan fungerer vores hverdag ikke, siger hoteldirektøren og føjer til:

- Vi har fået 8,5 millioner kroner i kompensation siden nedlukningen, og det lyder måske af meget, men det er ingenting, når man har tabt 25 millioner kroner på omsætningen. Og vi bliver jo ved med at tabe penge. Så det er lige som at være slået tilbage til start i Ludo med alle fire brikker på én gang.

Kompensationen

  • Regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative Folkeparti og Alternativet netop aftalt at kompensere bl.a. barer, restauranter og caféer mv., der lider under de delvise forbud mod at holde åbent. Aftalen indebærer:
  • Kompensation for faste omkostninger til barer, caféer, restauranter mv., som har fået indskrænket deres åbningstider, og som følge af det har haft en omsætningsnedgang på mindst 35 procent.
  • Kompensation til selvstændige ejere af barer, caféer, restauranter mv., som lider et omsætningstab på mindst 30 pct. som følge af de indskrænkede åbningstider.
  • Kompensation til underleverandører.
  • 100 mio. kr. til yderligere økonomisk hjælp til branchen.
  • Særligt fokus på helt små virksomheder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt

Vejle

Man skal være præcis i sin kritik

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Hedensted For abonnenter

Butiksdetektiv fangede fire tyve samme dag: - Det er sørgeligt, men desværre ikke overraskende

Annonce