Annonce
Vejle

Corona-tiltag har ikke haft den ønskede effekt: Vejles smittetal stiger igen

Regionens mobile corona-testbiler har de seneste fire dage være i Vejle. Her foretages der coronatest ved Byens Hus i Jelling tirsdag. Foto: Mette Mørk
Trods opstramninger og opfordringer til at holde afstand stiger smittetallet i Vejle for syvende dag i træk.
Annonce

Vejle: Corona-smittetallet i Vejle er steget med 44 personer i løbet af den seneste uge. Dermed er kommunen nu røget endnu højere op over bekymrings-grænsen på 20, som blev passeret torsdag i sidste uge.

Vejle Kommune ligger ved den seneste måling, der blev offentliggjort tirsdag eftermiddag, på 38 i incidens.

Tallet viser, hvor mange der er smittet i forhold til et befolkningstal på 100.000 personer, og det opgøres over en periode på syv dage.

Annonce

Beredskab mødtes torsdag

Siden flere elever på Vejle-skoler i begyndelsen af sidste uge blev konstateret smittede, er incidenstallet steget støt hver eneste dag.

Torsdag i sidste uge nåede det over 20-grænsen, og det kommunale sundhedsberedskab med sundhedschef Diana Krogstrup i spidsen mødtes øjeblikkeligt for at se på, hvor der kunne strammes op i kommunalt regi.

Vejle Kommunens sundhedsberedskab fik vejledning og nærmere oplysninger om kommunens smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

Generel opfordring til at stramme op

Da smitten i Vejle er konstateret bredt udbredt, både geografisk og aldersmæssigt, bestod kommunens tiltag i første omgang af en opstramning af afstandskrav og besøgsregler på plejehjem og kommunale institutioner og en opfordring til alle borgere om at huske at spritte af, vaske hænder og holde afstand alle steder.

Sundhedschefen fortalte efterfølgende, at kommunen er klar med flere stramninger, hvis ikke det lykkes at nedbringe smittetallet til under 20 igen.

Stigningen i smittetallet kan delvis forklares med, at flere vejlensere er blevet testet både lørdag, søndag og mandag og tirsdag, hvor Regions Syddanmarks corona-testbiler har holdt i Vejle Kommune, dels ved banegården, dels på Nørremarken, dels i Jelling.

I løbet af den seneste uge, siden sidste tirsdag, er 5.653 vejlensere blevet testet for coronasmitte, og hos dem var positivprocenten 0,78

Siden det første danske corona-tilfælde officielt blev registreret af Statens Serum Institut den 27. januar, er der nu blevet konstateret sammenlagt 193 smittede i Vejle Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce