Annonce
Alarm 112

Corona tog toppen af trafikken: Men antallet af trafikdrab steg

Trods færre biler i foråret 2020 steg antallet af trafikdræbte i Region Syddanmark. Arkivfoto: Mette Mørk
I foråret 2020 var der op til 30 procent færre biler på vejene i Region Syddanmark. Men antallet af trafikdræbte steg alligevel.

Vejle: Hvis du syntes, der var dejligt meget plads i trafikken i første halvdel af 2020, så er der nu tal for, at du har ret. I foråret 2020 var hver tredje bil væk fra vejene, så trafikken var op til 30 procent lavere end gennemsnittet for årene fra 2015 til 2019.

Antallet af dræbte følger ikke kurven for trafikmængde nedad i 2020. 53 blev dræbt i trafikken i Region Syddanmark i 2010 mod 55 året før. I årene fra 2015 til 2018 lå antallet af dræbte fra 38 til 43.

Mindre trafik flere ulykker

Antallet af ulykker med tilskadekomne er samlet set steget fra 522 til 534. De hændelser er inddelt i lettere og alvorligt tilskadekomne. Ulykker med lettere tilskadekomne er faldet fra 164 til 157. Antallet af ulykker med alvorligt tilskadekomne er steget fra 358 til 377. Det positive er dog, at 2019 og 2020 ligger på et lavere niveau end årene fra 2015 til 2018.

Coronaperioden i foråret 2020 kan læses som en omvendt "feberkurve" for biltrafikken. Den blå kurve viser, at faldet i antallet af biler var 30 procent i april. De grønne søjler viser faldet i antallet af ulykker med personskade i 2020 sammenlignet med gennemsnittet for årene forud. Antallet af ulykker med personskade er højere i 2020 end i 2019 men ligger på et lavere niveau end i årene 2015-2018. Grafik: Vejldirektoratet

Sammenligner man med landstallene for forårsmånederne marts, april og maj 2020, hvor de første coronarestriktioner trådte i kraft, faldt antallet af ulykker med personskade med 18 procent i Region Syddanmark mod 22 procent på landsplan.

I Region Syddanmark faldt biltrafikken i de tre måneder samlet set med 23  procent i 2020 i forhold til året før, mens den faldt med 21 procent på landsplan.

Annonce

Grænsehandlen lammet

En del af forklaringen på, at trafikken faldt mere i Region Syddanmark end landsgennemsnittet, er ifølge Vejdirektoratet, at der var et stort fald i grænsetrafikken, fordi der blev indført indrejserestriktioner i både Danmark og Tyskland.

Flest kilometer motorvej i vores region

  • Region Syddanmark har ca. 22.500 km vej. Det svarer til cirka 30  procent af det samlede vejnet i Danmark.
  • Region Syddanmark den region i Danmark, der har flest km motorvej, og mere end en tredjedel af trafikken i regionen afvikles på motorveje.
  • 21 procent af danskerne bor i Region Syddanmark.

"Selvom biltrafikken altså faldt nogenlunde lige meget i alle fem regioner, er der stor forskel på, hvordan ulykkesbilledet udviklede sig i de enkelte regioner. Det understreger, at ulykker er påvirket af mange andre faktorer end mængden af trafik", konkluderer Vejdirektoratet.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

Erhverv For abonnenter

Husejere i Tirsbæk Bakker føler sig snydt af altmuligmand fra Jelling: 'De er nogle tastaturkrigere, der ikke regner håndværkere for noget'

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Navne For abonnenter

Se videoen: De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen - Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Livsstil

Jacob på 78 og de tre friske badepiger nyder det kolde dyp: 'Det er som boblende champagnebrus under huden'

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Sydjylland For abonnenter

Landsretten knuste forældres håb om at få dødssyg søn hjem i hans sidste tid: Må kun besøge ham tre gange om ugen

Vejle

Henrik viser rundt i de hjemløses Vejle: 'Da morfar en dag kom hjem med en ny, havde han valget mellem mig eller hende'

Annonce