Annonce
Hedensted

Corona trækker ud: Sådan håndterer plejehjemmene det

Besøgsrestriktioner på plejehjemmene er nationalt bestemt, og som coronasituationen så ud fredag, var der ikke nogen. Det kan dog hurtigt ændre sig - og det er nok en situation, vi må vænne os til, lyder det fra Hedensted Kommunes socialchef René G. Nielsen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Stemningen er god på kommunens ni plejehjem, som ikke er ramt af corona på trods af stigning i Hedensteds smittetal. I den kommende tid vil der løbende blive skruet op og ned for aktiviteter.
Annonce

Hedensted: Den ene dag må man gerne tage ned og hækle eller lave gymnastik på det lokale plejehjem, den anden dag må man ikke. De skiftende regler kan være svære at hitte rede i, men vi bliver nok nødt til at vænne os til dem.

Sådan lyder det fra Hedensted Kommunes socialchef René G. Nielsen, der netop har givet socialudvalget en orientering om, hvordan den omskiftelige coronasituation påvirker aktivitetsniveauet på kommunens ni plejehjem.

- Vi prøver at være så åbne som mulige, for vi ved, det har en rigtig stor værdi for både de frivillige og beboerne, at der er liv på plejehjemmene. Men vi er også nødt til at indordne os under den tid, vi er i, og som vi måske kommer til at befinde os i i lang tid fremover, siger René G. Nielsen.

Annonce

Stadig åbent for besøg

I indeværende uge nåede Hedensted Kommune det højeste smittetryk, siden corona brød ud, og derfor er der flere ting, der er blevet lukket ned for på kommunens plejehjem.

- Vi har heldigvis ingen smittede på plejehjemmene, og stemningen derude er også god. Det er stadig muligt at komme på besøg hos de ældre, men vi har lukket flere af de åbne aktiviteter ned lige nu. Vi holder hele tiden øje med smittetrykket i kommunen, og så træffer vi beslutninger ud fra det, siger René G. Nielsen.

Besøgsrestriktionerne er nationalt bestemt og altså ikke noget, kommunen kan gå ind og ændre på. Som det så ud fredag, var der ingen restriktioner på antal og tid, men der er en række regler, man skal følge, når man går ind på et plejehjem i Hedensted Kommune.

- Man skal spritte hænder og tage mundbind på, og så skal man gå direkte hen til den borger, man skal besøge. Vi beder også om, at man skriver sig op, siger René G. Nielsen.

Annonce

To vigtige hensyn

Socialudvalgsformand i Hedensted, Allan Petersen (DF), er helt tryg ved, at der bliver taget hånd om situationen på plejehjemmene.

- Det er vanskeligt lige nu, fordi coronaen bølger op og ned, og der hele tiden er to vigtige hensyn at tage. Vi skal beskytte vores plejehjemsbeboere fra at blive syge, men vi skal også sørge for, at der sker noget godt og spændende derude, siger han.


Vi prøver at være så åbne som muligt, fordi det har en rigtig stor værdi både for de frivillige og for borgerne. Men vi må også indordne os under den tid, vi er i.

René G. Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce