Annonce
Erhverv

Corona tvinger tyske bilgiganter til at lukke: Det giver travlhed på Vejle-fabrik

- Vi niver os selv i armen over, hvor heldige vi har været i forhold til så mange andre virksomheder, lyder det fra administrerende direktør i Ammeraal beltech, Alex Peter Ludvigsen (tv). Arkivfoto: Mette Mørk
Ammeraal Beltech har rygende travlt i en tid, hvor andre danske virksomheder afskediger og søger hjælpepakker for at komme igennem corona-krisen.
Annonce

Vejle: Vejle-virksomheden Ammeraal Beltech, der producerer samlebånd til industrien, er midt i en tid med corona, karantæne og lukninger af virksomheder, butikker og institutioner i den unikke situation, at de omkring 200 medarbejdere har mere travlt nu end før corona-krisen ramte Danmark.

Det skyldes blandt andet, at de store VW- og Audi-fabrikker i Tyskland lige nu er lukket ned og det giver paradoksalt nok travlhed på Hjulmagervej i Vinding, hvor Ammeraal Beltech har til huse.

- De store bilfabrikker bruger normalt deres sommernedlukning i maj-juni til at få foretaget udskiftning af materiel og få lavet deres større renoverings- og reparations-opgaver. Men fordi de allerede nu er lukket ned på grund af corona, har de fremrykket de opgaver og dem har vi travlt med at servicere lige nu, fortæller Alex Peter Ludvigsen, administrerende direktør i Ammeraal Beltech.

Ammeraal Beltech har flere store bilfabrikanter blandt sine kunder og mange af dem har også henvendt sig til Vejle-virksomheden for at få fremrykket den årlige service og udskiftning af samlebånd.

- Vi var de første, som lavede samlebånd i moduler og det var noget, de kunne se en fordel i i bilindustrien. Derfor leverer vi i dag til stort set samtlige bilfabrikker i hele verden og vi har fået flere forespørgsler, som vi har måtte sige nej til, fordi vi har så travlt, som vi har, fortæller Alex Peter Ludvigsen

Ammeraal Beltech har travlt under coronakrisen. Det skyldes, at de store bilfabrikker i Tyskland har fremrykket deres ordrer til Vejle-virksomheden. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

- Niver os i armen

Af samme årsag har Vejle-virksomheden ikke haft brug for bogen af de hjælpepakker, som regeringen har lanceret for at hjælpe danske virksomheder igennem corona-krisen.

Virksomheden har sendt ansatte hjem, men det er for at følge myndighedernes anvisning om at lade så mange som muligt arbejde hjemmefra og ikke på grund af ordrenedgang.

- Vi niver os selv i armen over, hvor heldige vi har været i forhold til så mange andre virksomheder. Vi er ikke ramt af den generelle nedgang på grund af corona. Faktisk er vi på nuværende tidspunkt foran budget. Vi har stadig en stærk ordretilgang og der er ikke noget, der indikerer, at det skulle ændre sig, fortæller Alex Peter Ludvigsen.

Han tilføjer, at det blandt andet skyldes, at flere af Ammeraal Beltechs kunder fortsat producerer under krisen og har brug for service fra vejle-virksomheden.

- Vi er godt repræsenteret i fødevareindustrien og de producerer jo stadig og de skal sikre, at deres anlæg kører, fortæller Alex Peter Ludvigsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce