Annonce
Vejle

Corona-udbrud i endnu en daginstitution: Begge forventes dog at åbne igen på mandag

Der plejer at være liv og glade dage i Havnely. Torsdag og fredag har daginstutionen dog lukket. Vejle Kommune håber, at den kan åbne igen på mandag. Arkivfoto: Mette Mørk
Krogårdens Børnehus i Smidstrup er som Havnely i Vejle ramt af corona. I alt er to børn og to voksne smittede.
Annonce

Vejle: Endnu en daginstitution i Vejle Kommune er i øjeblikket ramt af coronavirus. Minimum er der det ene sted tale om en mere smitsom variant.

Denne gang er Krogårdens Børnehus i Smidstrup, der rummer både vuggestue og børnehave, ramt. Et barn testede positiv for covid-19 sent onsdag, hvorefter alle seks ansatte og 20 børn, der var til stede i vinterferien, blev sendt hjem som nære kontakter.

Institutionen forventes at kunne åbne igen på mandag. Det vurderer dagtilbudschef Ruse Asmund Sørensen. Det samme gælder for den integrerede institution Havnely, der ligger tæt på Føtex ved havnen i Vejle. Her er et barn og to medarbejdere også testet positiv.

Barnet blev konstateret smittet i slutningen af sidste uge, og de to voksne i denne.

Annonce

Smitsom variant

- De har ikke umiddelbart været i kontakt med hinanden, men det viser sig nu, at de alle er smittet af den samme variant. De har derfor højst sandsynligt alligevel smittet hinanden, sagde Rune Asmund Sørensen fredag eftermiddag.

Det er ifølge dagtilbudschefen mest sandsynligt tale om den britiske variant, som ikke er mere farlig, men noget mere smitsom end standardvirussen.


Vi skal naturligvis forhindre smitten i at brede sig. Samtidig er vi bevidste om, at det skaber et stort besvær for mange mennesker, når vi som her lukker en daginstitution.

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef


Alle medarbejdere er testet en gang og skal testes igen i weekenden. Samtidig er alle forældre gennem mails og sms'er blevet opfordret til at holde godt øje med deres børns symptomer.

- Dukker der flere smittede op, skal vi selvfølgelig igen i gang med smitteopsporing. Er der tale om en enkelt mere, forventer jeg ikke, at det rokker ved, at vi kan åbne igen på mandag.

- Det er hver eneste gang en afvejning. Vi skal naturligvis forhindre smitten i at brede sig. Samtidig er vi bevidste om, at det skaber et stort besvær for mange mennesker, når vi som her lukker en daginstitution, siger Rune Asmund Sørensen.

Annonce

Færre udbrud - flere smittede

Da smitten i Vejle Kommune var på sit højeste i december, oplevede flere vuggestuer og børnehaver smitteudbrud.

Ifølge dagtilbudschefen gjaldt det cirka fem om ugen. Før det aktuelle udbrud i Havnely var det 10 dage siden sidst. Dengang var turen kommet til Valhalla ved Vindinggård Center i Vinding, hvor en lyntest viste sit værd. Med Krogårdens Børnehus har to tilbud været ramt i samme uge.

- Til gengæld er der flere smittede hver gang, hvilket højst sandsynligt skyldes den mere smitsomme coronavariant, siger Rune Asmund Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

To bilister taget uden kørekort

Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce