Annonce
Vejle

Corona-udbrud i Vejle: Kommunen aflyser flere arrangementer

Rare Olympiske Lege på Vejle Atletikstadion i 2019 - i år er legene aflyst i sidste øjeblik. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Vejle Kommunes sundhedsberedskab besluttede torsdag at indføre skærpede besøgsregler for at beskytte ældre og svage efter vækst i corona-smittetrykket. Stigningen kan ikke henføres til én bestemt begivenhed eller lokalitet.
Annonce

Vejle: Vejle Kommune har aflyst den planlagte sociale idrætssammenkomst "Rare Olympiske Lege" på stadion fredag og aflyser desuden flere andre arrangementer.

Samtidig vil plejecentre, institutioner på handicap- og psykiatri-området og sociale tilbud skærpe forholdene for besøg.

- Det betyder at der disse steder skal være øget opmærksomhed på, at alle overholder afstandskrav og god hygiejne, skriver Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

Man henstiller desuden  til, at besøg i videst mulig omfang foregår udendørs.

Opstramningen sker, fordi Vejle Kommune nu er oppe over Sundhedsstyrelsens såkaldte ”bekymringsgrænse”. Grænsen nås, når antallet af nye corona-smittede passerer 20 per 100.000 indbyggere på en syv dags periode. Vejle Kommune nåede torsdag tallet 22,5.

Derfor blev kommunens sundhedsberedskab ekstraordinært indkaldt, og kommunen tog kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

Flest par blandt de smittede

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyste, at de 26 borgere, der er blevet smittet i Vejle Kommune den seneste uge, er meget spredt både geografisk og aldersmæssigt.

Det er typisk par, der er smittet, men der er ikke tegn på et samlet udbrud.

På grund af det stigende smittetal, og fordi smitten er så spredt, opfordrer sundhedsberedskabet til, at alle ansatte og borgere i den kommende tid er endnu mere påpasselige med ikke at bringe smitten videre.

Alarmberedskabet gik i gang

  • Den daglige corona-måling fra Statens Serum Institut viste torsdag klokken 14, at Vejle Kommune var røget op på 22,5. Dermed var kommunen over bekymringsgrænsen på 20 nye smittede pr. 100.000 indbyggere på en uge. 
  • Kommunens sundhedschef Diana Krogstrup indkaldte øjeblikkeligt det såkaldte sundhedsberedskab, som omfatter cheferne for alle kommunens forvaltninger med borgmesteren i spidsen.
  • På mødet, som varede fra omkring klokken 15 til klokken 18 torsdag, blev lederne orienteret om de særlige smitte-fakta i Vejle fra Styrelsen for Patientsikkerhed. 
  • Det viser sig, at coronaen i Vejle ikke har noget arnested, hvilket vanskeliggør indsatsen mod at nedbringe smitteniveauet. Kort sagt skal alle være mere agtpågivende og holde afstand og vaske hænder og bruge håndsprit og mundbind. 

Det er vigtigt med fortsat at holde afstand, vaske og spritte hænder, undgå større forsamlinger og blive hjemme ved de mindste symptomer. Og så skal man lade sig teste ved den mindste mistanke, skriver kommunen i sin pressemeddelelse.

- Lad os stå sammen hver for sig, så vi ikke kommer til at stå i en situation, hvor vi skal lukke ned igen, opfordrer borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Annonce

- Lad nu være med at feste

Opfordringen gælder også eleverne på kommunale skoler og uddannelsesinstitutioner. Der er i de seneste dage konstateret smitte på Novaskolen, Kirstine Seligmanns Skole og Rosborg Gymnasium & HF.

Derfor sender borgmesteren også en opfordring til de studerende om at passe på hinanden og undgå større forsamlinger og fester.

Samtidig opfordrer kommunen til, at private også vurderer, om arrangementer bør aflyses, og sikre, at man overholder de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har angivet for arrangementer og fester.

Sundhedsberedskabet opfordrer også til, at ansatte i kommunens administration overvejer at arbejde hjemmefra, hvis det er muligt, uden at det går ud over deres arbejdsopgaver - især hvis man tilhører en af de sårbare grupper eller arbejder i kontorfællesskaber.

Generelt følger Vejles sundhedsberedskab med sundhedschef Diana Krogstrup i spidsen situationen nøje, og kommunen er løbende i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at sikre, at der kommer låg på smittetrykket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce