Annonce
Erhverv

Corona-udbrud kan nu også mærkes hos lokale virksomheder

Tulip fik foden indenfor på det kinesiske marked i 2018, hvor dette foto stammer fra. Vejle-virksomheden oplyser, at der er øget interesse for dens varmebehandlede grisekød på dåse i kølvandet på corona-udbruddet. Arkivfoto: Tulip
Annonce

Vejle: Coronavirussens udbrud i Kina, som siden midten af december 2019 har kostet over 1000 mennesker livet, har lukket tusindvis af fabrikker i det store land og det kan nu også mærkes i Vejle.

For Ammeraal Beltech Modular betyder udbruddet i Kina, at Vejle-virksomhedens planer om at starte produktion af transportbånd på Ammega-koncernens fabrik i Qingdao - små 750 kilometer nord for Wuhan - er skudt til hjørne, mens man venter på, at de kinesiske myndigheder bløder sine forholdsregler op, så de ansatte kan møde på arbejde på fabrikken.

- Vi har længe ønsket at starte produktion i Kina, som kunne betjene Ammeraal Beltech Modulars kunder i Kina og det asiatiske marked og planen var, at produktionen skulle starte lige efter det kinesiske nytår - men så kom det her udbrud, fortæller HR-manager ved Ammeraal Beltech, Lene Boe.

Virksomheden havde sendt en medarbejder afsted, som skulle stå for at få produktionen sat i gang, men han er indtil videre strandet på sit hotel i millionbyen, der ligger ud til Det Gule Hav.

- Maskinerne var klar til at blive sat i gang, men han er blevet anbefalet at blive på sit hotel. Man må godt gå ud, men myndighederne anbefaler, at man bliver inde. Vi er i tæt kontakt med ham og heldigvis er der et fitness-center på hotellet, så han får trænet en del, fortæller han. Vi har spurgt ham, om han vil hjem, men som han siger: "Så skal jeg alligevel være i karantæne i eget hjem i 14 dage og så kan det hele være overstået herude". Under alle omstændigheder forventer vi snart at få lov til at starte produktionen, fortæller Lene Boe.

Vejle-virksomheden Ammeraal Beltech skulle have startet produktion på fabrikken i Qingdao i starten af januar. Medarbejderen, der skulle have sat produktionen i gang, sidder på sit hotel og venter på, at de ansatte må møde op. Qingdao ligger omkring 750 kilometer fra corona-udbruddets epicenter i Wuhan. Grafik: Google Maps
Annonce

Kinesere vil have dåse-kød

Hos Danish Crown Foods - det tidligere Tulip - i Vejle har corona-udbruddet i Kina, ifølge Daniel Winther Pedersen fra Danish Crowns kommunikationsafdeling, ikke berørt eksporten til Kina negativt.

- Vi har ikke mærket nogle konsekvenser endnu, men vi følger selvfølgelig situationen tæt. Indtil videre producerer vi som normalt, fortæller Daniel Winther Pedersen.

Tulip opnåede i 2018 tilladelse til at eksportere varmebehandlet svinekød på dåse til Kina.

Tulip vurderede dengang, at aftalen med Kina ville kunne åbne for en eksport til en værdi af 250 millioner kroner om året, og noget tyder på, at kineserne har taget det nye produkt, som i Kina sælges under navnet "Pork Luncheon Meat", til sig.

- Efter udbruddet har vi faktisk mærket en lille stigning i efterspørgslen efter Pork Luncheon Meat. Det er ikke en voldsom stigning, men det hænger godt sammen med, at de ikke går så meget ud og derfor efterspørger madvarer, der kan holde sig, siger Daniel Winther Pedersen.

Annonce

Kan ikke få klart svar

Hos Dansk Ventil Center, der sælger ventiler til kunder i industrien, har corona-udbruddet i Kina og den efterfølgende lukning af tusindvis af fabrikker betydet, at Vejle-virksomheden på Ferrarivej ikke modtager de produkter, som virksomheden får produceret i Kina, blandt andet fra en producent i Wuhan-provinsen, hvor udbruddet startede.

- Vi har mange leverandører i Asien og de er stort set alle påvirket af situationen. De ved ikke selv, hvornår de kan starte deres produktion igen og de kan ikke give os noget klart svar, får de kan ikke selv få et klart svar fra myndighederne, siger administrerende direktør Michael Brinch Sørensen.

Han tilføjer dog, at virksomheden stadig har produkter på lager.

- Vi har heldigvis et stort lager og kan modstå endnu et halvt år. Situationen er forhåbentlig normaliseret inden da, siger Michael Brinch Sørensen.

Ammeraal Beltech skulle på nuværende tidspunkt være i fuld gang med at producere transportbånd til det kinesiske og de asisatiske markeder på fabrikken i Kina. Den plan kom corona-udbruddet dog i vejen for. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle-virksomheden Dansk Ventil Center må bruge af lageret, mens virksomheden venter på, at leverandørerne i Kina igen kan få gang i produktionen af ventiler. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møder kan være smittekilde: Sct. Norberts Skole sender to klasser hjem

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Vejle

Idrætsefterskole corona-tester alle elever: 60 er sendt hjem

Annonce