Annonce
Vejle

Corona udfordrer Vejles idrætstilbud: - Vi kan blive nødt til at fyre

Den selvejende institution "Idræt i dagtimerne" har ikke færre end 65 frivillige til at lære fra sig i tennis, billard, yoga og svømning. Bare for at nævne nogle af tilbuddene. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Det koster på pengepungen at holde lukket. "Idræt i dagtimerne" er derfor gået til Vejle Kommune med hatten i hånden.
Annonce

Vejle: "Idræt i dagtimerne" er udfordret på økonomien på grund af coronavirus.

Hvert eneste år arrangerer den selvejende institution et hav af idrætstilbud til vejlenserne.

Fokus har siden begyndelsen været på fysisk inaktive borgere og med en særlig forkærlighed for de såkaldt foreningsløse og kommunens skæve eksistenser.

Normalt betaler medlemmerne tilsammen i omegnen af 1,1 millioner kroner om året for at være med. Men sidste år så det noget anderledes ud - og sådan fortsætter det ind i 2021.

Det fortæller daglig leder Lars Damgaard til Vejle Amts Folkeblad.

- På grund af covid-19 har vi været nødt til at lukke ned både i foråret og nu. Så er det klart, at vores medlemmer ikke køber kontingent, som de plejer. Lige så klart er det imidlertid, at det kan få konsekvenser for os, siger han.

Annonce

100.000 hver måned

Faldet i indbetalingen fra medlemmerne betyder, at "Idræt i dagtimerne" tager et underskud på omkring 300.000 kroner med ind i det nye år.


Alle medarbejdere er gået 10 procent ned i løn. Vi har også udsat flere udgifter. Men jeg tror ikke, at vi kan finde på flere julelege.

Lars Damgaard, daglig leder


Men det underskud forventes at blive noget større på grund af den aktuelle nedlukning, som ingen kender en endelig slutdato på.

- Vi ved jo ikke hvor stort. Men for hver måned, der går lige nu, mister vi i omegnen af 100.000 kroner, forklarer Lars Damgaard.

Derfor er institutionen gået til kommunen med hatten i hånden for at bede om hjælp. Til at begynde med bliver politikerne i sundheds- og forebyggelsesudvalget orienteret om sagen. I marts skal økonomiudvalget tage stilling til, om Vejle Kommune vil hjælpe.

Annonce

Ikke flere julelege

Kommunen har indgået en samarbejdsaftale med "Idræt i dagtimerne" og støtter i forvejen med tre millioner kroner om året.

Institutionen har ifølge dagsordenen til mødet i sundheds- og forebyggelsesudvalget to store udgifter: En husleje på 1,4 millioner kroner til Vejle Kommune og aflønning til medarbejdere på to millioner kroner. "Idræt i dagtimerne" har fire fastansatte medarbejdere.

- Vi har skruet på nogle knapper for at komme igennem. Alle medarbejdere er eksempelvis gået 10 procent ned i løn. Vi har også udsat flere udgifter. Men jeg tror ikke, at vi kan finde på flere julelege, som den daglige leder udtrykker det.

Hvis ikke kommunen eller Dansk Firmaidræt, som tidligere har hjulpet, blandt andet i 2020, hjælper til økonomisk, kan "Idræt i dagtimerne" bliver nødt til at tage drastiske midler i brug.

- Vi kan blive nødt til at fyre en af de fastansatte og drosle ned på vores aktiviteter. Men håbet er, at kommunen kan se, hvilken vigtig opgave vi er med til at løfte, siger Lars Damgaard.

Annonce

Videofilm fra stuen

Mange af medlemmerne har ikke tidligere dyrket idræt. En stor procentdel er seniorer, og flere af dem har været igennem sygdom og genoptræningsforløb. "Idræt i dagtimerne" har også hold for borgere med lungesygdommen KOL og psykisk syge borgere med alt fra angst til skizofreni.

Institutionen har ikke færre end 65 frivillige til at lære fra sig i tennis, billard, yoga og svømning. Bare for at nævne nogle af tilbuddene.

Med nedlukningen, som statsminister Mette Frederiksen (S) har valgt at forlænge, er man ved at tænke ud af boksen.

I den kommende tid vil den daglige leder tage fat i nogle af de frivillige og spørge dem, om de vil optage øvelser til korte film til hjemmesiden og de sociale medier.

- Så kan folk få sved på panden derhjemme i stuerne. Det sociale aspekt, som fylder så meget hos os, er der godt nok ikke. Men det er bedre end ingenting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Vejle

Jeg var den, som først registrerede tilstedeværelsen af Danmarks største slørvinge: Mød Christian i vores serie "Mennesker"

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce