Annonce
Vejle

Coronaen berører nu otte skoler i Vejle Kommune: Hundredvis af elever og ansatte er sendt hjem

Elever fra godt 20 klasser på otte Vejle-skoler samt adskillige af skolernes lærere og øvrige ansatte skal testes, inden de kan vende tilbage til undervisningen. Smitten er dog i øjeblikket så spredt, at det ikke giver mening at køre regionens testbiler i stilling som her, hvor de holdt ved banegården i Vejle 12. september. Arkivfoto: Torben Juhler
Det er primært elever, der har fået konstateret covid-19, der har ført til hjemsendelse af personale og klasser på otte Vejle-skoler i denne uge.
Annonce

Opdateret onsdag klokken 13 med Englystskolen, hvor 1. klasse for en uge siden blev sendt hjem, efter at i alt tre elever på skolen og en lærer var konstateret smittede. 

Vejle: Elever fra mere end 20 klasser på otte skoler i Vejle Kommune samt adskillige af skolernes lærere og øvrige ansatte er i øjeblikket sendt hjem.

Ifølge den daglige opgørelse i Vejle Kommunes forvaltning for Uddannelse & Læring er i alt otte skoler i Vejle Kommune onsdag berørt af coronapandemien.

Det drejer sig om Kirkebakkeskolen i Bredballe, Englystskolen i Børkop, Vinding Skole, Smidstrup-Skærup Skole, Novaskolen på Nørremarken, Hældagerskolen i Bredballe, "UngdomCenter Vejle - 10. klasse" i centrum af Vejle og Søndermarksskolen i Vejle.

Desuden er Solsikkens fritidsklub i Løget lukket, efter at både en medarbejder og to børn, der går på institutionen, er konstateret corona-smittede.

På de fleste skoler er det en enkelt elev, der er blevet kontateret smittet, som har ført til hjemsendelse af enten én eller flere klasser på den pågældende skole. Desuden er lærere og andet personale, som skønnes at have været i kontakt med de smittede elever, sendt hjem.

På Smidstrup-Skærup Skole er en medarbejder konstateret smittet, og det har ført til hjemsendelse af en større gruppe elever og børn i skolens SFO.

På Novaskolen er det en lærer, der er konstateret smittet, og her har personen været i kontakt med rigtig mange af skolens klasser, så hele otte klasser er hjemsendt.

Annonce

Alle skal testes mindst én gang

På 10. klasse-skolen er en hel storgruppe med omkring 60 elever sendt hjem, fordi eleverne har opholdt sig i samme lokaler som den ene elev, der foreløbig er konstateret smittet på skolen.

Alt i alt er altså mange hundrede elever og en stor gruppe lærere og øvrige ansatte på skolerne sendt hjem.

Kommunens forvaltning for Uddannelse & Læring følger nøje udviklingen i Vejles skolevæsen. Skolerne følger anvisningerne fra Sundhedsstyrelsen, og de kræver, at alle, der har været i samme klasse som en smittet elev, bliver sendt hjem fra skolen.

Hvis der er tale om elever eller lærere, der har været i nærkontakt med den smittede, altså opholdt sig helt tæt på personen i mindst 15 minutter, skal de testes negativt to gange, før de må vende tilbage til skolen og omgås andre elever og lærere.

Har man kun haft perifer omgang med en smittet, må man returnere til skolen, når man er testet negativ én gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce