Annonce
Vejle

Coronaen stjal en hel sæson i Bryggen: Butikker har travlt med at få shorts og svømmebassiner frem

Nu er BR fuld af svømmebassiner, pakker med stangtennis, trillebøre i ministørrelse, badebolde og andet, som hører højsommeren til. Her butikschef Torben Wiuf Meier. Foto: Zarah Leth Grothe
Shoppecentret Bryggen åbner måske på mandag. Med den melding har butikscheferne pludselig fået travlt. De har brugt de seneste dage på at fylde hylderne med sæsonaktuelle varer.
Annonce

Vejle: Bryggen har i snart to måneder holdt lukket.

Bortset fra Kvickly og Matas har butikkerne sendt alle medarbejdere hjem og kørt jerngitteret for. Men nu begynder storcentret at summe af liv igen.

Avisen fangede torsdag formiddag flere butikschefer, der var ved at fylde nye varer på hylderne. De regner stærkt med at åbne på mandag, som statsminister Mette Frederiksen (S) har sat dem i sigte.

I skrivende stund mangler hun stadig regeringens opbakning. Hos legetøjskæden BR er man optimistisk og har sat skilte op ved indgangen med beskeden "Vi åbner mandag 11. maj".

- Vi mangler selvfølgelig den officielle udmelding, men vi tror på, at butikkerne i storcentrene åbner som det næste, vurderer butikschef Torben Wiuf Meier.

Vi lukkede i midten af marts, da fastelavn lige var ovre. Da havde vi fået lidt forårsvarer frem, men i mellemtiden er det jo blevet godt vejr og sommer. Så det skal vores varesortiment selvfølgelig afspejle.

Torben Wiuf Meier, butikschef for BR i Bryggen

Annonce

Stangtennis og badebolde

Han og et par ansatte har haft travlt de seneste dage med at gøre butikken helt klar. De varer, som var på hylden i midten af mart, er ikke længere aktuelle for sæsonen.

Det forklarer han foran stabler af svømmebassiner, pakker med stangtennis, trillebøre i ministørrelse, badebolde og andet, som hører højsommeren til.

- Vi lukkede i midten af marts, da fastelavn lige var ovre. Da havde vi fået lidt forårsvarer frem, men i mellemtiden er det jo blevet godt vejr og sommer. Så det skal vores varesortiment selvfølgelig afspejle, fortæller Torben Wiuf Meier.

Den problemstilling genkender de i butikken Quint, der sælger klæder til de lidt yngre herrer.

Butikschef Dennis Urup-Pedersen og elev Lasse Winther Jensen har som alle andre cirka 500 ansatte i kæden været hjemsendt med løn i hele perioden.

Annonce

Fornuftig lukning

De var denne formiddag mødt ind for at få shorts frem. Dem var der ikke meget brug for i marts.

- Nu ved vi jo ikke, hvad Mette siger, men umiddelbart åbner vi på mandag. Gør vi ikke, så er vores arbejde på ingen måde spildt. Så er vi klar, når hun giver grønt lys, siger Dennis Urup-Pedersen.

Han er en smule overrasket over, at de er endt med at holde lukket så længe. For eksempel er han ked af at have mistet al handel i forbindelse med konfirmandernes blå mandag.

Omvendt lytter han til myndighederne.

- I starten tænkte jeg: Hold da op. Omvendt virker det 100 procent fornuftigt at passe godt på, mener butikschefen.

Butikschef Dennis Urup-Pedersen (til højre) og elev Lasse Winther Jensen har som alle andre cirka 500 ansatte i Quint-kæden været hjemsendt med løn i hele perioden. Foto: Zarah Leth Grothe
Annonce

Håndsprit og skilte

Sådan tænker Torben Wiuf Meier i BR også. Udover at fylde hylderne med nye varer, så har han brugt dagene på at leve op til myndighedernes krav.

Butikken er fuld af håndsprit og skilte, der blandt andet beder kunderne om at holde afstand.

- Vi passer godt på vores kunder, mener butikschefen, der ved fyraften torsdag er helt klar til at åbne mandag.

I herretøjsbutikken gør de tilsvarende, men laver også en slags indgang og udgang. Selvom personalet ikke kan styre kundernes rute, så tænker det over at mindske risikoen for smitte.

- Vi forsøger også at lave opstillingerne så store, at man kan stå flere rundt om og stadig holde afstand til hinanden. Vi mangler at få at vide, hvor mange kunder vi må have i butikken, og det er jeg lidt spændt på. Mange kommer i større grupper, påpeger Dennis Urup-Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Annonce