Annonce
Vejle

Coronaen tager livet af kontanter i bybusserne

Sydtrafik siger nu nej tak til kontanter - og lukker fordøren for passagererne. Årsagen er coronavirus og de skærpede afstandskrav. Foto: Flemming Larsen

Vejle: Normalt kan man sagtens betale for busturen med kontanter. Men det er slut - i al fald for en tid.

Årsagen er coronavirussen og de skærpede afstandskrav. Det skriver Sydtrafik på sine sociale medier. Samtidig lukker selskabet helt af for indstigning ad fordøren.

- Chaufførerne åbner stadig fordøren på enkelte stoppesteder for at skabe luftcirkulation i bussen, lyder det.

Men hvad gør du så, når du ikke kan købe billet i bussen?

- Brug dit rejsekort eller køb din billet via Sydtrafik Mobilbillet app. Vores kundecenter sidder klar ved telefonen fra (klokken) 6.15 til 18.00 på hverdage, hvis du har brug for hjælp, lover Sydtrafik.

De nye regler gælder ikke kun for busser, men også for Flextrafik. Sidstnævnte skal primært bestilles og betales på enten hjemmesiden eller via app - men det er stadig muligt at bestille telefonisk.

Omstillingen sker ifølge trafikselskabet i overensstemmelse med kontantloven, idet busserne overgår til at være selvbetjeningsmiljøer.

- Og det er dit ansvar, at du har en gyldig billet, og at dit rejsekort er tjekket ind. Spørg chaufføren, hvis du er tvivl, lyder opfordringen fra Sydtrafik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce