Annonce
Vejle

Coronaen var hurtigst: Vejles VM i orienteringsløb udsættes

Karl Kristian Terkelsen er en garvet løber og arrangør inden for orienteringssporten. Han har været dybt involveret i forberedelserne til VM i byorienteringsløb, der skulle holdes i uge 28 i Vejle, Fredericia og Kolding. Tirsdag aften blev det store arrangement udsat. Et nyt tidspunkt er endnu ikke meldt ud. Arkivfoto: Leif Baun
Verdensmesterskaberne i byorienteringsløb i Trekantområdet blev tirsdag udsat på grund af coronasituationen. Det skulle være holdt 7. til 11. juli. Nu prøver arrangørerne at finde et tidspunkt i efteråret.

Vejle: Coronaen har spredt sig over kloden med en hidtil uset hast, og nu har virussen også indhentet verdensmesterskaberne i orienteringsløb, der skulle afvikles i blandt andet Vejle i uge 28.

Tirsdag holdt styregruppen bag arrangementet møde, og her blev det besluttet at udskyde det verdensmesterskab i byorienteringsløb, der skulle afholdes i Vejle, Fredericia og Kolding i uge 28.

Der arbejdes nu på at finde en anden dato. Foreløbig holder Det internationale Orienteringsforbund fast i, at arrangementet skal afvikles i 2020.

- Det er træls, sagde markeringmanager Karl Kristian Terkelsen fra styregruppen for arrangementet til Vejle Amts Folkeblad tirsdag aften. Han sagde ja til at deltage i planlægningsarbejdet for to et halvt år siden.

- Det er lige med at bevare gejst og motivation. Meget af det arbejde, vi har gjort i foråret, skal jo gøres forfra, konstaterede han.

Annonce

Det er lige med at bevare gejst og motivation. Meget af det arbejde, vi har gjort i foråret, skal jo gøres forfra.

Karl Kristian Terkelsen

Træningen spoleret

Årsagen til, at VM bliver udskudt, er, at der skal være fair og lige adgang for alle deltagerne. I øjeblikket er deres forberedelser og træning slået i stykker. Løberne kan ikke træne sammen, og adskillige optaktsløb er aflyst allerede.

Deltagerne skal kunne træne frit i to måneder uden begrænsninger før selve stævnet, og det tror ingen på vil være muligt med den nuværende coronasituation.

- Nu talte statsministeren godt nok om en mulighed for lempelse, men det her handler ikke kun om Danmark men også om, hvordan der ser ud andre steder i verden, siger Karl Kristian Terkelsen.

At finde et nyt tidspunkt er ikke så let, som det måske lyder. Man skal forbi så mange kalenderblade, at man ikke risikerer en ny udsættelse. Men modsat bliver dagene kortere hen på efteråret. Uge 28 er en ferieuge, og så vil uge 42 jo være en oplagt mulighed. Det er bare ikke sikkert, den er en ferieuge ret mange andre steder end i Danmark.

Meget arbejde skal gøres forfra

Under alle omstændigheder skal en betydelig del af forberedelserne gøres om. 500-600 frivillige har sagt ja til at hjælpe i uge 28. Man kan ikke bare gå ud fra, at de selvfølgelig også kan være med på et tidspunkt i efteråret.

Der er indhentet omkring 200 tilladelser vedrørende løbsruten. De er også bundet til uge 28 og skal genbekræftes. Der er også hotelbestillinger, der skal flyttes, hvis det er muligt.

- Økonomisk er vore store sponsorer kommunerne og Sport Event Danmark. Men en del af økonomien er de forventede startgebyrer fra cirka 2000 deltagere, som løber VM-ruten efter mesterskabsdeltagerne. I efteråret må man forvente, at der kommer væsentligt færre betalende publikumsløbere, siger Karl Kristian Terkelsen.

Endnu en mulighed er at udsætte begivenheden til næste år, men der er i forvejen en tæt besat kalender med sportsbegivenheder både i orienteringsløbernes verden og andre steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce