Annonce
Trekantområdet

Coronakonsekvens: Gymnaster taber 100.000 kroner

Det er overordentlig populært at gå til gymnastik i Fjelsted-Harndrup. Den lokale gymnastikforening har over 1000 medlemmer - og medlemmerne fordeler sig på alle alderstrin. Men siden marts har der ikke været trænet meget gymnastik i Brenderup Aktivitetscenter. Foto: Peter Leth-Larsen
Aflysningen af sæsonens tre helt store opvisninger har kostet Fjelsted/Harndrup Gymnastikforening 100.000 kroner i indtægter og et par ventende rejser bliver formentlig ikke til noget. Men først og fremmest koster krisen samværet mellem de mere end 1000 gymnaster, der er medlemmer af foreningen, og formand Charlotte Tubæk har et bekymret blik rettet mod den kommende sæson. For må man aldrig mere kramme sine holdkammerater?

Fjelsted/Harndrup: Det er fristende at indlede en statusberetning fra Middelfart Kommunes største forening med at skrive, at medlemmerne i Fjelsted/Harndrup Gymnastikforening klarer coronakrisen i strakt arm. Så det gør vi.

Flere end 1000 medlemmer har indtil videre mistet træningen, samværet og opvisningerne, der er indbegrebet af sporten gymnastik. Forårets flagalléer, opvisningsdragter og saltomortaler er afløst af trampolinkolbøtter i haven og en manko på indtægtssiden på 100.000 kroner alene på foreningens tre store forårsopvisninger.

- Men vi er heldigvis en forening med en god økonomi. På den måde skal vi nok klare os, siger Charlotte Tubæk, der er formand for Fjelsted/Harndrup Gymnastikforening.

Formand Charlotte Tubæk tog imod, at Gymnastikforeningen Fjelsted Harndrup vandt kategorien "Motion, fitness og velvære" ved Byens Bedste Middelfart 2019. Bag hende ses Henrik Rydeberg, mens det er Fyens Stiftstidendes chefredaktør Poul Kjærgaard, der overrækker prisen. Arkivfoto: Klaus Knakkergaard.

En usikker fremtid

Foreningen lukkede ned for al træning allerede 9. marts - to dage før Statminister Mette Frederiksen trak stikket for det Danmark, der var før coronakrisen.

- Vi kunne godt se, hvor det bar hen, og sagen er, at man ikke kan lave gymnastik med to meters afstand. Vi har en masse spring, og rent sikkerhedsmæssigt er vi nødt til at kunne modtage hinanden i de øvelser, siger Charlotte Tubæk.

To hold har planlagt rejser hen over sommeren - til Italien og Thailand. Italiensturen er aflyst, mens Thailandturen hænger i en silketynd tråd.

Og Charlotte Tubæk har desuden et bekymret blik rettet mod det, der forhåbentlig skal blive en helt frisk og ny sæson, når kalenderen siger september.

- Vi venter som alle andre på at høre planerne for, hvor mange der må være samlet på ét sted. Vi er en stor forening, der har enkelte hold med op til 100 deltagere på. Og vi vil ikke have plads til at kunne afvikle vores træning, hvis vi kun må være eksempelvis 50 i hallen samtidig, siger formanden.

Annonce

En ny virkelighed

Sammen med ledelsen i Brenderup Aktivitetscenter har gymnastikforeningen sørget for, at der er blevet sat sprit-dispensere op i hallen. Og de bliver også hængende, når coronasmitten engang er væk.

- Det er da noget, vi har lært af hele denne situation. Man skal spritte sine hænder før og efter træning. Det vil vi fortsætte med. Og så er vi gymaster bare nogle værre krammedyr. Det er vi jo nødt til at kigge på, om vi kan fortsætte med at være, siger Charlotte Tubæk.

Annonce

Nye folk i bestyrelsen

Årets generalforsamling i foreningen nåede akkurat at blive gennemført, inden foreningslivet lukkede ned som en del af indsatsen mod corona.

Her forlod Vibeke Nørby og Lars Andersen bestyrelsen og blev erstattet af Jeanett Jørgensen og Andreas Malling. Jeanett Jørgensen bliver ny næstformand, og så fortsætter Kim Krogh som kasserer, mens Charlotte Tubæk tager sig af formandsposten.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Erhverv For abonnenter

Omfattende totalrenovering: Bo Gundtoft forvandler central bygning til 10 lejligheder og to erhvervslokaler

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Annonce