Annonce
Vejle

Coronakrisen hård ved Razorbacks - skal spille uden 15 mand

Razorbacks-quarterback Reed Gottula førte sidste sæson klubben til DM-guld, og klubbens formand Kaj Sørensen vuderer, at chancen for et vellykket titelforsvar er god. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Scanpix
Triangle Razorbacks indleder søndag en kort og hektisk sæson. På grund af corona-krisen bliver det med reduceret mandskab og blot 500 mennesker på stadion.
Annonce

Vejle: Triangle Razorbacks og amerikansk fodbold i Danmark er hårdt ramt af corona-foranstaltningerne.

Forsamlingsforbuddet betyder, at der blot må være 500 personer til stede i forbindelse med kampene, og af de 500 må højeste 100 være direkte involveret i de aktiviteter, der har med kampen at gøre.

Reglerne sætter klubberne i den bedste rækker under pres, da de 100 personer tæller alle, der har bare den mindste berøring med kampen - altså også personer i pølseboder, fanshop og så videre.

- Vi er pressede, konstaterer Kaj Sørensen, formand for Triangle Razorbacks.

Forsamlingsforbuddet betyder, at klubberne tvinges til at reducere antallet af spillere og trænere til kampene.

Normalt bruger Triangle Razorbacks op til 45 spillere per kamp og har mere end en håndfuld trænere og trænerassistenter på sidelinjen.

- Vi er nået til enighed om, at hvert hold har 35 positioner i forbindelse med kampene, fortæller Kaj Sørensen.

De 35 positioner skal dække alle, som er direkte involveret i det, som foregår på banen; spillere, trænere, vanddrenge og skadesbehandlere.

- Vores træner afgør, hvordan de 35 positioner besættes, men jeg vil gætte på, at han tager 30 spillere med til hver kamp, siger Kaj Sørensen.

Dermed øges risikoen for skader uvægerligt, da spillerne får flere minutter end normalt på banen.

- Heldigvis er mange af vores spillere vant til at spille mange minutter, men selvfølgelig opstår der en større risiko, siger Razorbacks-formanden.

Annonce

11 skal sørge for resten

Kampene i Nationalligaen dømmes af syv dommere, og desuden er der syv personer involveret i optagelse kampen - optagelser, som klubberne og dommere bruger, når kampen evalueres. Derudover kommer et på fem personer fra det selskab, som forestår streaming-signalet fra kampen.

Det betyder, at 11 personer skal klare resten; salg i boderne, stå ved indgangene og alle andre praktisk opgaver i forbindelse med kampen.

- Vi finder en løsning, men det bliver ikke let, siger Kaj Sørensen.

Der bliver plads til 400 tilskuere til Razorbacks-kampene, der spilles på Vejle Atletikstadion. I loungen på stadion er der plads til små 100 personer, og også på det punkt er klubben udfordret.

- Vi har normalt cirka 150 til vores sponsorarrangementer i forbindelse med kampene, men i loungen er der kun plads til 92, så vi er desværre tvunget til at skuffe folk, siger Kaj Sørensen.


Vi har normalt cirka 150 til vores sponsorarrangementer i forbindelse med kampene, men i loungen er der kun plads til 92, så vi er desværre tvunget til at skuffe folk.

Kaj Sørensen, Razorbacks-formand


Dermed kommer der cirka 300 på lægterne, og det er under en tredjedel af det normale tilskuertal til Razorbacks’ kampe i Nationalligaen, som trækker cirka 1000 tilskuere.

Annonce

God chance for vellykket forsvar

Triangle Razorbacks indleder søndag 16. august sæson, når det gælder udekampen mod Aarhus Tigers, mens første hjemmekamp er lørdag 22. august, når Copenhagen Towers gæster Vejle.

På grund af coronakrisen kom Nationalligaen slet ikke i gang, da premieren lå midt på foråret. Tiden er derfor knap, og der bliver tale om en komprimeret sæson med blot fire grundspilskampe mod de normale 10.

Der er fem hold, som skal spille om mesterskabet, og de mødes én gang hver. De fire bedste går videre til semifinalerne, og så er der DM-finale, Mermaid Bowl, lørdag 3. oktober.

Razorbacks er forsvarende dansk mester, og Kaj Sørensen vurderer, at chancen for et vellykket titelforsvar er god:

- Vi er godt forberedte og har haft vores quarterback (Reed Gottula, red) i Danmark hele året. Han har trænet med alle de øvrige, og det giver os en fordel, at vores nøglespiller kender alle de andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce