Annonce
Egtved

Coronakrisen har kradset: Nu satses der på det nye år, og der spejdes efter sponsorer

Emil Unnerup og hans mor Tina Unnerup kæmper for at holde liv i speedwaysporten for børn og unge, og siden coronaen udbrød, har de mærket en noget anderledes sæson 2020, end de overhovedet kunne forestille sig. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Coronakrisen har sat sit præg på ungt speedwaytalents sæson, men der kæmpes videre, sponsorer søges, og håbet er lysegrønt for 2021.
Annonce

Egtved: I oktober sluttede dette års speedwaysæson landet over, og det har for mange unge talentfulde kørere sikkert været en speciel sæson med hårde kår for at kunne fastholde sponsorer og tilpasse sig restriktioner i forhold til både træning og løb. Alt sammen på grund af coronaens indtog i samfundet.

Ni-årige Emil Unnerup har, siden han var seks år gammel, kørt speedway, og han har gennem tiden klaret sig flot med imponerende første-, anden- og tredjepladser både i Danmark og internationalt. I 2019 kvalificerede han sig til at skulle køre i landets bedste række, når sæsonen skulle starte i 2020. Men restriktioner gav store udfordringer.

Annonce

Det hele blev anderledes

- Alt tegnede godt for Emil. Han klarede sig virkelig flot, og nu var han klar til at give den hele armen i 2020, men så kom coronaen, og alt blev med ét anderledes, fortæller Tina Unnerup, der, udover at være Emils mor, også er hans coach i Team Unnerup Racing.

Hun forklarer videre, at al træning og løb blev suspenderet først på året, at de ikke før sidst i maj kunne få lov til at træne men med mange begrænsninger, og at de planlagte internationale løb i Sverige, Tyskland og Polen blev corona-aflyst.


Alt tegnede godt for Emil. Han klarede sig virkelig flot, og nu var han klar til at give den hele armen i 2020, men så kom coronaen, og alt blev med ét anderledes,

Tina Unnerup, mor og coach til Emil Unnerup


Dog har noget været positivt. Emil Unnerup har nemlig i 2020 deltaget i 10 løb i Danmarksturneringen og i fem individuelle løb - alle løb, hvor han resultatmæssigt lagde sig i top fem. De 10 løb i år er dog ikke så mange som oprindeligt planlagt, og sammenligner man med året før, deltog han dengang i 26 løb i både ind-og udland.

Trods de mange begrænsninger, som år 2020 har budt på, har Emil Unnerup trænet intenst på at blive i endnu bedre form end nogensinde, og i 2021 vil han have forladt sin lille 50 kubik maskine for at indtage den noget større 80 kubik-motorcykel, og ligeledes træder han ind i rækkerne blandt børn og unge helt op til 18 år.

- Jeg glæder mig meget til at køre med den store maskine og til at få mere konkurrence, lyder det fra Emil Unnerup, der godt nok synes, at dette her år med corona har været underligt, men alligevel har masser af gå-på-mod og vilje til at rejse sig til nye højder.

Blandt andet holder han sig i gang med både svømning, cykling, løb og fitness for at kunne have den rigtige styrke, når han skal manøvrere sin nye 80 kubik cykel.

Annonce

En livsstil og sponsorhåb

- Speedway er ikke bare en sport. Det er en livsstil, og for Emil betyder den alt, konstaterer Tina Unnerup.

Og så meget desto mere, er det vigtigt for familien Unnerup at kæmpe for både sportsgrenen og for Emils muligheder for at komme helt til tops.

Pernille Jul Nielsen, indehaver af Din Madpartner (bagest til venstre) og Maria Haulrig Pedersen, indehaver af Salon Haulrig i Egtved (bagest til højre) er begge sponsorer for Emil Unnerup. De er fulde af beundring for det unge stålsatte speedwaytalent. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Når Emil rykker op i en noget tungere række, og niveauet stiger, så bliver alt bare dyrere. Det betyder, at vi virkelig får brug for al den sponsorhjælp, vi kan få, tilføjer Tina Unnerup.

I 2020 måtte flere af Team Unnerup Racings sponsorer bukke under for coronakrisen, hvilket blandt andet har bevirket, at der ikke har været råd til at færdigistandsætte hans nye 80 kubik-maskine endnu og ej heller købe en ny køredragt.

- Det er enormt synd for de sponsorer, der måtte bukke under for coronakrisen, og vi er taknemmelige for alt, hvad de har gjort for Emil, siger Tina Unnerup.

Og hun fortsætter:

- Men vi håber virkelig også, at nye sponsorer vil have lyst til at tilslutte sig for sæson 2021, og alt kommer til at tegne sig mere lyst i forhold til coronakrisen, siger Tina Unnerup, der i samme åndedrag med et stort lysende smil beretter om de sponsorer, der stadig vil og kan holde fast i at sponsorere Emil Unnerup.

Annonce

Sponsorer fulde af beundring

- Vi gør det med glæde og med de midler, vi har, lyder det fra både Pernille Jul Nielsen, indehaver af Din Madpartner, og Maria Haulrig Pedersen, indehaver af Salon Haulrig i Egtved. Begge er sponsorer for Emil Unnerup, og begge er stolte over at kunne yde en hjælpende hånd til den unge gut med den stålsatte vilje og særlige talent.

- Man behøver ikke trække en masse penge op af lommen for at være sponsor. I stedet kan man give noget af det, man i forvejen har for hånden. For eksempel sponsorerer jeg hårprodukter og klipninger til hele familien Unnerup - på fem familiemedlemmer - i løbet af et år, og det sparer dem jo for mange penge, som de så i stedet kan bruge på speedway, siger Maria Haulrig Pedersen, og hun tilføjer:

- Og hvem kan stå for sådan dejlig lille lyshåret gut med et glad ansigt og strålende blå øjne? Hatten af for, at Emil selv tager ansvar for at bede om sponsorater.

Pernille Jul Nielsen er ligeledes fuld af beundring for den talentfulde speedwaykører.

- Ja, og samtidig skaber det bare en masse glæde at kunne hjælpe dem. Man får så meget tilbage. Emil og hans mor er virkelig gode til at involvere os i Emils karriere, og man mærker deres taknemmelighed. Plus, at Emil viser interesse for selv at komme med ud og søge om sponsoraterne. Det er simpelthen for sejt, og det viser, hvor meget han vil det her.

Pernille Jul Nielsens firma er sammen med Vingsted Hotel- og Konferencecenter hovedsponsor for Emil Unnerup. I alt er 11 virksomheder i lokalområdet sponsorer for Emil Unnerup.

Annonce

Kampgejsten fortsætter

Emil Unnerups tre største placeringer i år har været en tredjeplads ved Top16, (Landets 16 bedste kørere, red.), en tredjeplads ved Jysk Mesterskab og en andenplads ved Klubmesterskabet. Han kører for Holsted Speedway Klub som en af de yngste overhovedet, men det er ikke noget, der skræmmer Emil Unnerup, der har mange drømme og planer trods sine blot ni år på bagen. Det er nu tredje år, han kører speedway på højt niveau, og alligevel er der mange år med fart over feltet at se frem til endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce