Annonce
Vejle

Coronakrisens første butiksoffer: Stor strøgbutik lukker

Decorate Shop lukker kædens fysiske butik på gågaden i Vejle, og snart er der ikke længere tale om en kæde, men blot en enkelt butik i Aarhus med tilhørende webshop. Foto: Mette Mørk
Interiør- og brugskunstbutikken Decorate Shop var indtil sidste år en kæde med syv butikker. Nu lukker kæden i Vejle og andre byer og har snart kun én butik tilbage.

Vejle: For seks år siden fortalte en begejstret møbelmand og iværksætter om planerne for Decorate Shop, som Morten Broløs åbnede i de strøglokaler, Arbejdernes Landsbank havde forladt i Nørregade.

Men ved udgangen af september slutter kædens bekendtskab med Vejle, når lejemålet ophører, og den 850 kvadratmeter store butik lukker. Det fortæller orange skilte, der er sat op i interiørbutikkens store facaderuder.

Beslutningen er taget af indehaver Morten Broløs og hans forretningsmæssige partner, hans ex-kone Mette Damgaard.

- Nu er det slut. Vi lukker ikke butikken på grund af coronakrisen, men det er den, der får kniven drejet rundt i såret. Det var i forvejen trange år for vores branche, og inden coronakrisen lukkede vi tre af vores butikker. Selvom detailhandlen får hjælp af regeringen, får vi ikke dækket alt, og jeg tror fortsat, at det vil være tungt, når coronakrisen er ovre, siger Morten Broløs.

Alle tanker er tænkt, målt og vejet, og der er ikke mere at gøre. Den krise, vi står midt i, skal vi ikke lege kispus med. Derfor lukker vi, mens legen er god.

Morten Broløs, medindehaver af Decorate Shop

Kæden havde 40 ansatte

Decorate Shop talte indtil for nylig syv fysiske butikker og havde 40 ansatte. Men sidste år valgte kæden at lukke den ene af de to butikker i Aarhus samt forretningerne i Randers og Silkeborg. Nu kører butikkerne i Kolding og Horsens også med ophørsudsalg, og det samme er tilfældet med kædens eneste strøgbutik, Decorate Shop i Vejle.

- Vi har valgt at lukke de butikker, der ikke kører med overskud, og så går vi back to basic. Jeg tager mig af møbelbutikken i Aarhus, Tidens Møbler, hvor det hele begyndte, og så koncentrerer Mette sig om vores flagship-butik i Jægergårdsgade i Aarhus. Det er den butik, der går bedst, for det er også i den største by. Men her er huslejen ikke højere end i de andre byer, siger Morten Broløs.

Kædens lager og webshop har kørt fra en selvstændig adresse i Aarhus, men det flytter de to kompagnoner ned i kælderen under butikken, så de sparer endnu en husleje.

- På den måde kommer vi til at drive vores forretning, som vi oprindeligt gjorde. Vi får færre omkostninger, og vi får den bedste mand ved roret i butikken i Jægergårdsgade, siger iværksætteren, som senest har åbnet en madbod på Aarhus Street Food med sønnen Andreas.

Annonce

Skal ikke skabe tumult

Butikken i Vejle har netop sat gang i et ophørsudsalg, hvor alle varer er nedsat med 20 procent, hvilket matcher rabatten i mange andre butikker og webshops under coronakrisen. Men Decorate Shop går ikke efter at trække store skarer af kunder i butikken på grund af den igangværende sundhedskrise.

- Vi skal ikke skabe noget tumult her under coronakrisen. Derfor har vi sat gang i et stille og roligt ophørsudsalg, og vi holder butikken åben, indtil der ikke er flere varer i butikken, eller udlejer finder en ny lejer. Det tror jeg dog ikke, kommer til at gå hurtigt i denne tid, og så bliver vi her, indtil lejekontrakten udløber ved udgangen af september, siger indehaveren.

Han må tage afsked med de ansatte i Vejle, når butikken lukker, og her ligger en sidste opgave for indehaveren.

- Vores elev i Vejle når at blive udlært, mens de unge timelønnede hurtigt finder et andet job. Men butikchefen i Vejle, Louise, som vi selv har udlært, skal vi hjælpe til at finde et godt arbejde. Hun får ihvertfald de bedste anbefalinger herfra, siger Morten Broløs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce