Annonce
Vejle

Hotel åbnede uden at komme igang: - Det har været svært

Endeløst ser det ud med renoveringen af værelser på Haraldskær hotel. Men det skal nok blive godt, forudser direktør Kari Brandsgård, der måtte se et flot årsresultat for 2020 ædt af virussen. Men nu står hotellet overfor det travleste efterår nogensinde. Foto: Leif Baun
Hotellet på Haraldskær åbnede 8. juni. Rent økonomisk kunne det nok ikke betale sig, men hensynet til private kunder vejede tungt. Året er ødelagt af måneders coronastop. Men efteråret bliver det hidtil travleste.

Skibet: Hotellet på Haraldskær er åbent men alligevel ikke rigtig igang. Ikke med hoteldrift i hvert fald.

- Det skal nok blive godt.

Hvisler direktør Kari Brandsgård sammenbidt. Lige nu er hun omgivet af håndværkerbiler, støj, støv og byggemøder. I sin ferie. Citatet er korrekt. Men det hun virkelig mener er: Det SKAL blive godt. For lige nu ser det godt nok broget ud.

Annonce

Haraldskær har brugt coronapausen til en meget tiltrængt renovering af værelsesfløjen. Mange ved, hvordan det er at have håndværkere. Blot én detalje: Boringer gennem betonvægge til ventilationssystemet er lige slut. Dét er godt. Men hvor har det svinet og støjet.

Fejlfulde værelser

Ellers er værelserne nærmest splittet ad. De var et katalog over, hvor mange fejl man kan begå i et og samme byggeri. Små rum, fejlindrettede værelser, mørke, glasvævsbefængte, ildelugtende kloakering, udsugning uden indslip af luft, dårlig lyddæmpning osv. osv. Et typisk byggeri fra 1970. Det er der udfordringer med, hvorimod de århundredgamle dele af Haraldskær står helt anderledes støt.

I disse omgivelser er hoteldrift nærmest umulig.

- Ser man kun økonomisk på det, skulle vi reelt ikke have genåbnet 8. juni, men vi gjorde det af hensyn til en stribe private fester. Det har været svært, fordi der er en masse om håndtering i forhold til corona. Vi fik blandt andet 28 sider fra brancheforeningen med ting, vi skulle huske. Men det er svært, når reglerne ændres over natten. Gæsterne forventer, at vi ved besked og kan rådgive og svare. Men ændringerne kommer med meget kort varsel. Der var meget forståelse i starten, men efterhånden føler vi, at vores branche er glemt, siger Kari Brandsgård.


Under finanskrisen kunne man løse tingene og føre forretningen videre. Her måtte vi ikke noget. Folk skulle være hver for sig for at begrænse smittespredning. Men hele vort forretningsgrundlag er at samle folk.

Kari Brandsgård, hoteldirektør


Annonce

Meningsløse regler

Alle konferencegæster skal være i seng til midnat. Bryllupper derimod må godt fortsætte. Denne forskel bestod, selvom de spiste aftensmad sammen. Bryllupsgæsterne måtte ikke danse nærmere end to meter fra hinanden. Hotellet har ringet til en hotline for at få råd. Fem gange. Og fået fem forskellige svar. Gæsterne skal sidde to meter fra hinanden til konfirmationer. Men hvis de skal synge en sang, som man jo ofte gør ved konfirmationer, så skal man pludselig være fire meter fra hinanden. Eller også skal hver anden gæst ikke synge.

- Man får lyst til at spørge: Giver det mening det her, eller er det bare nogle regler, de har glemt, spørger hun.

Annonce

Året er ødelagt

Haraldskær lå til det bedste år nogensinde. Men coronaen tog det hele. Ekstra drilagtigt er, at hjælpepakkerne ikke fungerer. Hotellet er ejet af en forening, Danmarks Lærerforening, og bruger dens cvr-nummer frem for sit eget. Den formalitet betyder, at hotellet skal være meget heldigt for at nå op på 25 procent dækning af udgifterne.

- Under finanskrisen kunne man løse tingene og føre forretningen videre. Her måtte vi ikke noget. Folk skulle være hver for sig for at begrænse smittespredning. Men hele vort forretningsgrundlag er at samle folk. Vi har valgt at fastholde alle ansatte, der er hjemsendt med fuld løn. På dét felt får vi 75 procent lønkompensation. Det gør vi som ansvarlig arbejdersgiver, og det er dem, der har været med til at skabe vores succes. Og fordi vi har en personalekvalitet, det kan være svært at finde igen, hvis vi afskediger folk, forklarer Kari Brandsgård.

Direktør for hotellet på Haraldskær, Kari Brandsgård, venter fremgang forude. Hun står op af noget af det mest moderne på det gamle slot: To tons ventilationsmaskine, der skal installeres under loftet og sørge for frisk luft i værelserne. Foto: Leif Baun

Det med at renovere værelser er faktisk en måde at afbøde skadevirkning af coronaen. Nu slipper hotellet i hvert fald for driftstab, mens værelserne er ude af brug.

Til gengæld er det travleste efterår nogensinde på vej, så det er med fortrøstning, direktøren ser frem mod 2021.

- Det skal nok blive godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce