Annonce
Hedensted

Coronasmitte har nået ny højde lokalt: Sådan fordeler smitten sig på postnumre

På rådhuset er det ikke uden bekymring, at man følger den seneste tids udvikling i antallet af nye coronatilfælde. Tallet er steget flere gange og i denne uge højere end nogensinde før. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Antallet af nye coronatilfælde i Hedensted Kommune er det højeste nogensinde. Hverken ud fra alder eller bopæl ser kommunen et klart mønster.
Annonce

Hedensted: Med 22 nye tilfælde af coronasmitte i Hedensted Kommune den seneste uge har antallet igen nået en ny højde.

Alene tirsdag var der fem bekræftede tilfælde, viser data fra Statens Serum Institut. Det er det største antal hidtil på en enkelt dag. Også ugetallet på 22 er rekord.

Hos Hedensted Kommune er chef for Social Omsorg René G. Nielsen bekymret over udviklingen.

- Indtil videre har vi været forskånet for at få det ind på institutioner og skoler. Vi har haft enkelte tilfælde, men opsporet det hurtigt og lukket ned. Når antallet af smittede bliver større og større, risikerer vi at få det ind. Så vi ser selvfølgelig på det med en vis bekymring, siger han til Folkebladet.


Det er svært at målrette indsatsen. Vi har heller ikke hørt fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det er dem, som kontakter kommunerne, hvis der skal gøres en særskilt indsats. Jeg vil tro, det bunder i, at der er gjort nationale tiltag, og at man afventer om ikke, det får en effekt i Hedensted.

René G. Nielsen, chef, Social Omsorg, Hedensted Kommune


Annonce

Mest smitte i et postnummer

Hedensted-postnummeret har haft flest nye tilfælde i perioden 15. september til 7. oktober. Der er tale om ni nye coronatilfælde, viser en aktinsigt, Folkebladet har søgt hos kommunen.

Løsning-postnummeret følger efter med syv og dernæst Juelsminde med seks. Seks øvrige postnumre er heller ikke gået fri.

Den geografiske spredning gør det vanskeligt at dæmme op for smitten med nye tiltag, mener René G. Nielsen.

- Det er svært at målrette indsatsen. Vi har heller ikke hørt fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det er dem, som kontakter kommunerne, hvis der skal gøres en særskilt indsats. Jeg vil tro, det bunder i, at der er gjort nationale tiltag, og at man afventer om ikke, det får en effekt i Hedensted, siger han.

Her kommer de smittede fra

Der har været 32 nye smittetilfælde i Hedensted Kommune i perioden fra 14. september til 7. oktober.

De fordeler sig på følgende postnumre:

7130 Juelsminde: 6.

7160 Tørring: 3.

7171 Uldum: 1.

8722 Hedensted: 9.

8723 Løsning: 7.

8762 Flemming: 1.

8763 Rask Mølle: 3.

8781 Stenderup: 1.

8783 Hornsyld: 1.

Kilde: Hedensted Kommune

Annonce

Få gamle er smittet

Man kan ikke sige, at en bestemt aldersgruppe er særligt hårdt ramt. Der er konstateret smitte blandt børn såvel som gamle. De 41-50-årige stikker dog mest ud med otte tilfælde.

- Jeg glæder mig over, at der er forholdsvis få ældre og også få unge. De har jo stået lidt for skud, siger René G. Nielsen.

Fordeling efter alder

Aldersmæssigt fordeler tilfældene sig på følgende måde i perioden 14. september-7. oktober:

0-10 år: 2

11-20 år: 3

21-30 år: 3

31-40 år: 3

41-50 år: 8

51-60 år: 4

61-70 år: 5

71-80 år: 2

81-90 år: 2

Kilde: Hedensted Kommune

Annonce

Skal måske arbejde anderledes

I kommunens medarbejderstab kender han til et nyt coronatilfælde.

Her var der tale om en udekørende medarbejder. Vedkommende havde lykkeligvis ikke været i kontakt med borgere, men indgik dog i en lille arbejdsgruppe. De øvrige i gruppen er derfor også blevet sendt hjem og til test.

Hvis smitteniveauet ikke falder snarest, kan det komme på tale at indrette arbejdsdagene anderledes i kommunalt regi. Det kan ske i form af forskudte pauser og mødetider samt opdeling i rum eller zoner.

- Vi har et møde om det fredag. Det næste er en periode med efterårsferie. Det er svært at implementere ting, når nogen er væk, så det får os til at sige, at vi nok vil se, hvordan det går hen over ferien, før vi gør noget, fortæller René G. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsen skal for en dommer onsdag formiddag efter flugt

Hedensted For abonnenter

Preben skal aflive 14.000 raske mink: Det kan ikke betyde andet end konkurs

Annonce