Annonce
Hedensted

Coronasmitten stiger blandt unge i kommunen: Det er bekymrende

Der er mange muligheder for at blive testet i Hedensted Kommune. De seneste syv dage er 8154 personer blevet PCR-testet. Foto: Mads Dalegaard
I løbet af de seneste syv dage er smitten steget i Hedensted Kommune, især blandt de 10 til 19-årige. Kommunen overvejer kampagner for at få folk til at passe på.

Hedensted: Det er primært unge mellem 10 og 19 år, der driver coronasmitten i Hedensted Kommune i øjeblikket.

I løbet af de seneste syv dage er 16 ud af de 44 nye coronasmittede fra den gruppe.

Smittetilfældene er spredt over kommunen. Der har været enkelte smittetilfælde på skoler i Lindved, Barrit og Hedensted, samt børnehaven i Rask Mølle, og i alt fem klasser og en børnegruppe i børnehaven er hjemsendt til yderligere test, oplyser kommunen til Folkebladet.

- Det er bekymrende, at hovedvægten af de nysmittede er de 10-19-årige. Det giver en øget risiko for yderligere smittespredning, siger chef for social omsorg i Hedensted Kommune, René G. Nielsen.

Efter påske er det meningen, at 5.-8. klasse må komme i skole hver anden uge.

- Vi følger udviklingen tæt. Vi har god testkapacitet, både kviktest og PCR-test, og vi kan se, at folk er gode til at lade sig teste. Eksempelvis lykkedes det at standse smitten igen efter et udbrud i Tørring, siger René G. Nielslen.

Annonce

Masser af testmulighed

Der vil fortsat være mulighed for PCR-test i Tørring, Hedensted og Juelsminde, samt mulighed for kviktest i både Hornsyld, Hedensted, Tørring og Rask Mølle april måned ud.

René G. Nielsen opfordrer borgerne til ikke kun at blive kviktestet, da de både kan vise falsk positiv og falsk negativ.

- Det vil være godt, hvis man kombinerer de to testformer, siger René G. Nielsen.

Kommunen overvejer, om man skal køre flere kampagner for at få borgerne til at huske på regler om afstand og håndsprit.

- Alt den snak om genåbningen påvirker os måske ubevidst, så man bliver lidt mere løs i sin adfærd, så vi skal måske ud og opfordre folk til at holde fast i anbefalingerne, siger René G. Nielsen.

Fredag lå det såkaldte incidenstal, det vil sige antal smittede per 100.000 borgere, på 94 i Hedensted Kommune. Det er dobbelt så højt som for en uge siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Charlotte blev overfaldet og truet med kniv: De psykiatriske patienter er blevet farligere

Annonce