Annonce
Vejle

Coronasmitten stiger igen i daginstitutioner: Nu rammes kun børn

Smitten er fortsat stigende i Vejle, og det kunne ses i Paladspassagen, hvor folk stod i kø tirsdag eftermiddag hele vejen gennem passagen til det midlertidige testcenter. Foto: Torben Juhler
Hvor det tidligere var det voksne personale, der blev ramt af corona i daginstitutioner, har det kun været børn den seneste uge.

Vejle: Coronasmitten stiger som bekendt i Vejle i denne tid, og det smitter også af på hverdagen i de kommunale daginstitutioner.

Den seneste uge har fem institutioner oplevet smitte, og denne gang er det ikke personalet, der er blandt de ramte, sådan som det oftest tidligere var tilfældet.

- Det er bemærkelsesværdigt, at der kun er tale om smittetilfælde blandt børn. Heldigvis har det kun i ét tilfælde ført til smittespredning i institutionen, som det ser ud lige nu. Det var i Asebo, hvor et barn må formodes at være blevet smittet af et andet barn, fortæller Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef i Vejle Kommune.

Annonce

Bredt sig i gruppen

I Asebo i Vinding var det smittede barn sidst i institution fredag, blev testet lørdag og fik positivt svar søndag. Derfor er 16 børn og tre medarbejdere sendt hjem som nære kontakter.

Siden blev et andet barn på den samme stue konstateret positivt, hvilket førte til hjemsendelse af yderligere fem børn og en voksen.

- Vi vurderer, at vi kan identificere, hvorfra smitten stammer og har bredt sig i gruppen, men vi følger situationen tæt, siger Rune Asmund Sørensen.

Annonce

Hold børnene hjemme

Ud over Asebo er Mælkevejen i Vejle midtby blandt de institutioner, der har oplevet smitte blandt børn den seneste uge.

Her var det smittede barn sidst i institution onsdag, blev testet fredag og fik positivt svar lørdag, hvorefter 23 børn og to medarbejdere er sendt hjem som nære kontakter.


Det er bemærkelsesværdigt, at der kun er tale om smittetilfælde blandt børn. Heldigvis har det kun i ét tilfælde ført til smittespredning

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef i Vejle Kommune.


I Galaksen på Nørremarken var et smittet barn sidst i institution fredag. Barnet fik symptomer lørdag, hvorefter moderen blev testet positiv.

- Vi vælger at betragte pigen som positiv, da det var usikkert, om hun ville blive testet, fortæller dagtilbudschefen.

I Galaksen er 13 børn og ni medarbejdere herefter hjemsendt som nære kontakter.

- Vi har opfordret forældrene til de andre børn i huset til, at de holder børnene hjemme, hvis de kan, da vi har sendt mange voksne hjem, siger dagtilbudschefen.

Annonce

Smitte hos dagplejer

Hos en dagplejer på Søndermarken i Vejle blev et barn tirsdag konstateret positiv efter at have været i dagpleje dagen før. Her er tre børn og dagplejeren "hjemsendt" som nære kontakter.

- Herudover har vi haft et barn i én institution, Børnehuset ved Banen, og to børn i dagplejen, der har været konstateret positive. Det har dog ikke ført til hjemsendelser, da børnene har været hjemme i en periode, fortæller Rune Asmund Sørensen.

Dagtilbudchefen holder også statistik på fremmødet i de kommunale dagtilbud, og her er normalen ved at indfinde sig.

- I går mandag var 85 procent af børnene mødt frem, og det svarer til det normale fremmøde fra før coronatiden, fortalte han tirsdag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce