Annonce
Børkop

Coronatest var falsk positiv: Børnehave kan ånde lettet op

Der er god grund til at smile i Krystallen, efter en PCR-test beviste, at en medarbejder alligevel ikke var smittet med coronavirus. Dermed kan både ansatte, forældre og børn ånde lettet op. Mandag åbner børnehaven igen som sædvanligt. Arkivfoto: Mette Mørk
En medarbejder fra Børnehuset Krystallens børnehave blev fredag testet positiv for coronavirus med en kviktest. En PCR-test har nu bevist, at der var tale om en falsk positiv. Leder er meget lettet.

Børkop: Et lettelsens suk lød i mange hjem lørdag formiddag, da en sms fra Søren Uhre Christensen, leder i Børnehuset Krystallen, tikkede ind. Børnehaven holder alligevel ikke lukket næste uge.

Fredag blev alle forældre til børn i børnehaven orienteret om, at en medarbejder var blevet testet positiv for coronavirus, da hun stod i lufthavnen på vej til Irland. Der var tale om en medarbejder, der havde haft sidste dag i børnehaven dagen forinden og havde været rundt på alle stuer for at sige farvel og tak.

I samråd med myndigheder og Vejle Kommune besluttede børnehavens ledelse, at samtlige børn og voksne i børnehaven var at betragte som nære kontakter. I praksis betød det, at alle børn og voksne skulle gå i selvisolation en uge, og børnehaven holde lukket næste uge.

Men alle parter kan nu ånde lettet op. Den kvindelige medarbejder var testet positiv i en kviktest, og derfor blev der fredag også taget en PCR-test for at bekræfte resultatet. Lørdag lå resultatet på testen. Negativ.


Det har altså været en falsk positiv, der blev påvist fredag. Det er vi meget lettede over og glade for.

Søren Uhre Christensen, leder


- Det har altså været en falsk positiv, der blev påvist fredag. Det er vi meget lettede over og glade for, siger Søren Uhre Christensen.

Annonce

Handlede hurtigt

Lederen er dog ked af de bekymringer og de gener, fredagens udmelding har haft for børnehavebørnenes familier og hans ansatte.

- Set i det perspektiv kunne vi måske have afventet svaret på PCR-testen, før vi meldte noget ud, men vi syntes, det var vigtigt at melde klart ud og handle med det samme, lyder det fra lederen.

Det er ikke længe siden, Krystallen sidst måtte igennem corona-møllen, da børnehuset i januar blev ramt hårdt af coronavirus blandt medarbejderne.

- Jeg havde gjort en masse erfaringer og kendte proceduren herfra, så jeg kunne reagere hurtigt. Det gjorde så også, at jeg måske reagerede en anelse for hurtigt, men jeg synes alligevel, vi gjorde det rigtige ud fra den viden, vi havde på det tidspunkt. Vi har før set, hvor hurtigt coronavirus kan smitte, og situationen i Kolding, hvor smitten er eksploderet, spøger også, så vi turde ikke at gøre andet, siger Søren Uhre Christensen.

Annonce

Lettede forældre

Siden sms'en blev sendt ud lørdag formiddag, har Søren Uhre Christensen fået mange lettede tilkendegivelser fra forældre.

- Jeg er meget glad for ikke igen at skulle besværliggøre livet for forældre. De har jo været ramt tidligere, og de oplevede det som lidt uretfærdigt igen at skulle igennem en nedlukning. Det skete så ikke og hurra for det, siger lederen.

Han er samtidig glad for, at hans ansatte kan ånde lettet op, da den positive coronatest vakte bekymring og ærgrelse blandt flere, ligesom det også gjorde ondt på den faglige stolthed, fortæller han.

- Og så er jeg personlig glad for, at den pågældende medarbejder får sin velfortjente mulighed for at alligevel at komme til Irland for at arbejde i en døgninstitution. Hun var knust over at skulle i isolation, men hun har nu igen chancen for at komme afsted, siger Søren Uhre Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce