Annonce
Jelling

Coronatilfælde sender hele skoleledelsen hjem

For anden gang på to måneder må skoleleder på Bredagerskolen, Lance Luscombe, arbejde hjemmefra på grund af coronavirus. Denne gang skyldes det en coronasmittet afdelingsleder. Arkivfoto: Mette Mørk
En afdelingsleder på Bredagerskolen er testet positiv for coronavirus.
Annonce

Jelling: Bredagerskolen står i disse dage uden ledelse. Eller det er måske lige at stramme den, men i hvert fald kan ledelsen ikke være fysisk til stede på Bredager 26 efter et nyt coronatilfælde på skolen.

Således er en afdelingsleder på Bredagerskolen testet positiv for covid-19.


Det vil sige, at der ikke er nogen ledelse fysisk på skolen lige nu, men den skal jo nok køre videre, selvom vi ikke er der et par dage.

Lance Luscombe, skoleleder


Det får betydning for skoleleder Lance Luscombe, de to andre afdelingsledere samt en anden medarbejder på skolen.

- Vi har gennemgået, hvem der har været sammen med afdelingslederen op til, at vedkommende fik symptomer. Vi har blandt andet holdt et ledelsesmøde, som varede tre til fire timer. Vurderingen er, at vi har været så tæt på hinanden i lang tid, at vi må betragte os som nære kontakter. For ikke at tage nogle chancer er vi blevet testet onsdag formiddag og arbejder hjemmefra, indtil vi har fået den første negative test, fortæller Lance Luscombe, som også har informeret elever og forældre om situationen via skolens intranet.

- Det vil sige, at der ikke er nogen ledelse fysisk på skolen lige nu, men den skal jo nok køre videre, selvom vi ikke er der et par dage. Vi er med hjemmefra og kan træffes på telefon og mail. Skolens tillidsrepræsentant er konstitueret som stedfortræder de her dage, og så har vi en dygtig sekretær, der er god til at passe butikken. Men det er jo klart, vi helst foretrækker at være på skolen, siger skolelederen.

Annonce

Elever bliver på skolen

Ingen af skolens elever bliver påvirket af coronatilfældet.

- Kriterierne for at være nærkontakt er, hvis man har været sammen under en meters afstand i 15 minutter. Det er sjældent, at vi i ledelsen er sammen med eleverne i så lang tid og så tæt på hinanden. Derfor er der heldigvis ingen elever, der bliver påvirket af situationen, siger Lance Luscombe.

For halvanden måned siden måtte Bredagerskolen hjemsende 87 elever fra 7. årgang og tre medarbejdere, fordi en lærer var testet positiv for covid-19. Også Lance Luscombe måtte arbejde hjemme nogle dage, fordi han havde været i kontakt med den smittede medarbejder.

Efterfølgende viste det sig dog, at læreren angiveligt ikke var ramt af corona alligevel. Således viste en ny test et negativt resultat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce