Annonce
Egtved

Coronatræning hitter: Folk i Egtved er vilde med jumping fitness, cross gym og løb - udendørs

Hos Egtved IF Motion glæder man sig over, at mange har taget godt imod den udendørs corona-træning. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Hos Egtved IF mærkes stor interesse for corona-træning ude under den blå himmel. Det er tydeligt, at mange har brug for at komme i gang med at motionere i fællesskab og frisk luft.

Egtved: At mange længe har længtes efter at få bevæget sig i denne sære coronatid, ikke mindst i fællesskab med andre, er noget, de mærker hos Egtved IF Motion, som for nylig har sat gang i udendørs coronatræning.

Her tilbyder foreningen både jumping fitness og cross gym. Også løbeklubben, som løbende har holdt gang i hjulene her under corona, mærker stor interesse.


Jeg er virkelig glad for at se, at så mange har tilsluttet sig de tilbud, vi har startet udendørs

Mia Hougaard, motionsudvalget, Egtved IF


- Jeg er virkelig glad for at se, at så mange har tilsluttet sig de tilbud, vi har startet udendørs, lyder det fra Mia Hougaard, der er en del af Egtved IF Motions udvalgsgruppe.

Hun forklarer videre, at det er vigtigt for foreningen at kunne gribe de muligheder, der byder sig, frem for at lade sig begrænse i denne coronatid, hvor blandt andet motionsafdelingen ikke har kunne holde åbent indendørs for dens medlemmer.

Annonce

Hop, hop, hop

Blandt de tilbud, som man nu kan deltage i ved udendørs coronatræning, er jumping fitness. Her fyrer holdets to entusiastiske instruktører Josefine Koch Thomsen og Pia Kiilskov Nielsen op under deltagerne på små runde trampoliner til musik med masser af tempo og glade rytmer to gange om onsdagen.

Der er god opbakning til blandt andet jumping fitness udendørs, hvor deltagerne giver den gas. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Det er dejligt at være i gang igen. Det er selvfølgelig lidt anderledes, når det er udendørs, og det er jo ikke helt varmt herude endnu, men den varme får vi hurtigt bevæget os frem til, når først vi er i gang, fortæller de to instruktører.

Josefine Koch Thomsen og Pia Kiilskov Nielsen er mestre i at sætte gang i løjerne ved jumping fitness, hvor man i løbet af en time i den grad får gang i pulsen og musklerne. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Der er plads til otte deltagere på hver af begge hold, hvor der til nu har været fuldt hus, og glæden ved at træne sammen med andre ude i den friske luft kan tydeligt ses hos holddeltagerne. Beklædningen i top, skoene snøret og smilet er bredt.

- Alle er velkomne til at komme og være med, og så er det faktisk ret nemt at komme og prøve det af. Lige nu, her under corona, betales der ikke medlemskab til Motion, så man betaler hver gang blot 25 kroner via MobilePay, hvilket jo er nemt og uden for mange forpligtelser, fortæller Mia Hougaard, der samtidig forklarer, at holdene ved udendørs jumping fitness er af en størrelse, der gør det muligt for instruktørerne at kunne give god kvalitetstræning til alle deltagere.

Mia Hougaard fra Egtved IF Motion synes, det er vigtigt, at man gør alt for at se muligheder frem for begrænsninger her under corona. Og derfor glæder det hende meget, at så mange har taget de udendørs træningstiltag til sig i Egtved. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Hos cross gym, hvor der er træning tirsdag, torsdag og lørdag, er også kommet rigtig godt i gang udendørs ved hallen. Her bydes der ligeledes velkommen til nye medlemmer, som skulle have lyst til at komme i gang med at bevæge sig i den friske luft sammen med andre.

Annonce

Løbeklubben blomstrer

David Stoltenberg er instruktør og træner i Løbeklubben, og også her mærkes den store glæde, der er ved både at kunne motionere og mærke et fællesskab med andre.

- Løbeklubben har eksisteret siden januar 2020, og stille og roligt er den vokset med medlemmer. Det er vigtigt for os, at der er plads til alle. Her er vi både forskellige med alder, køn og vægt, og på de dage, hvor vi træner, har vi altid delt op i to hold. Det ene hold løber fem kilometer og det andet løber 10 kilometer, fortæller David Stoltenberg.

Løbeklubben i Egtved er blomstret under corona-krisen. Her er plads til alle aldre, køn og former. God motion, samvær og hygge vægtes højt. Privatfoto

I samme åndedrag forklarer han, at Løbeklubben har været i gang med det antal løbere, som det har været tilladt i forhold til corona-reglerne - i de perioder, de har måtte løbe sammen. Og nu er der endelig åbnet op for, at flere kan løbe sammen - og plads til flere er der altid.

- Vi vil  gerne have flere med i vores løbeklub, og man skal ikke være bange for, at man for eksempel skulle være en klods om benet for de andre, for her tager vi hensyn til alle. Både til de, som ikke løber så langt eller hurtigt, og til de, som gerne vil løbe mere almindeligt og måske længere, og så er der også plads til at få snakket undervejs og også nogle gange gå lidt, hvis der er behov for det. Det er vigtigt for os, at vi rummer alle, tilføjer instruktøren.

Når man er en del af Løbeklubben, inkluderer det også udflugter, foredrag, trail-ture, løbeture andre steder i landet og socialt samvær for de, som har lyst til det. Privatfoto

Når man er en del af Løbeklubben, får man også mulighed for at deltage på forskellige ture og for eksempel trail-løb rundt i landet. Foredrag om løb og motion plus gode råd om løbetræning, sko og mere til er også noget af det, man får som en del af medlemskabet.

- Og så kan jeg bare mærke, hvordan det betyder meget for vores deltagere at kunne komme ud og røre sig og være sammen med andre i denne her tid med corona og meget hjemmearbejde. Det er virkelig godt for mange, siger David Stoltenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce