Annonce
Børkop

Coronatruslen lukkede Gårslev Skole: Hektiske døgn for skoleleder Susanne

Susanne Feder er skoleleder på Gårslev Skole, der som andre skoler mærkede konsekvenserne af, at regeringen lukkede Danmark ned onsdag aften. Arkivfoto
Susanne Feder er skoleleder på Gårslev Skole, der som andre folkeskoler oplevede den offentlige lukning grundet risikoen for coronasmitte. Hun er i selvvalgt hjemmekarantæne og mærkede presset i privaten.
Annonce

Børkop: Som skoleleder på Gårslev Skole - hvordan har de seneste dage med lukningen af selve skolen set ud for dig?

- Det har været nogle hektiske dage for både jeg selv og skolens ansatte, men vi har hele tiden bevaret roen og ikke gået i panik. Jeg har været i selvvalgt hjemmekarantæne fra begyndelsen af uge 11 efter en skiferie til Tyrol, så jeg har måttet koordinere alt arbejdet hjemmefra. Jeg har ofte glemt at spise og kom først i seng kl. 01.00 natten til fredag, efter de mange mails jeg skulle sende afsted til forældre og ansatte i løbet af torsdagen, hvor skolen var lukket ned. Det har krævet en hel del navigering, men mine ansatte har også gjort et suverænt stykke arbejde.

Hvordan oplevede du onsdag aften, da regeringen lukkede det offentlige Danmark ned?

- Da det onsdag aften efter statsministerens tale stod klart for mig, at situationen udviklede sig i en alvorlig retning i Danmark, og at vores skole skulle lukke, fik jeg hurtigt travlt ved tasterne. Mange skulle jo have et svar. Men på samme tid skulle jeg være afventende og følge instrukserne fra de øverste myndigheder. Både forældre og ansatte fik senere en besked om, at skolen skulle lukke, og hvad vi så skulle og kunne gøre derfra.

Susanne Feders selvvalgte hjemmekarantæne

  • Susanne Feder er skoleleder på Gårslev Skole og kom efter en skiferie i Tyrol fra torsdag til søndag i uge 10 i selvvalgt hjemmekarantæne.
  • Mandag morgen 9. marts kontaktede Susanne Feder viceskoleleder Peter Larsen for at fortælle, at hun mødte senere ind på arbejde, fordi området i Tyrol, hvor hun havde opholdt sig, kunne være et rødt corona-område.
  • Susanne Feder, stabschef Kristian Mygind fra Børn og Unge i Vejle Kommune og skolechefen Ulla Riisbjerg Thomsen besluttede dog senere, at det var uforsvarligt at sende skolelederen ud på Gårslev Skole i uge 11.
Annonce

Da Aula brød sammen

De 24 timer fra onsdag til torsdag aften, da lukningen fandt sted - Hvordan var de for dig og dine ansatte?

- Torsdag morgen var faktisk nogenlunde rolig. 25 af vores 130 elever var på skolen fra morgenstunden, men forsvandt lige så stille i løbet af dagen. Forældre fik nogle skolebøger og lidt lektier med sig hjem, så eleverne nu kan læse op hjemmefra. Torsdag bød ikke på en storm af telefonopringninger eller paniske forældre, selvom Aula brød sammen. Skolen kunne holde dialogen på mail, og det har set ud til at virke. Men det har krævet en del arbejde at skabe overblik i sådan et døgn. Jeg var i hvert fald meget træt torsdag aften.

Men var det som skoleleder overhovedet muligt at bevare roen onsdag aften?

- Det hårdeste på sådan en aften var afvekslingen mellem at vente og handle, vente og handle. Instrukserne ovenfra skulle jo følges og gives korrekt videre til både forældre og ansatte, og så særligt i sådan en situation.

Annonce

Nødpasning næste uge

Hvordan vil du koble af i weekenden og lade du op til næste uge?

- Jeg vil læse videre i bogen “Lykke-Per” for at slappe af, men derudover vil jeg begynde at planlægge det kommende skoleår og den nødpasning, der finder sted på skolen i næste uge. Vi vil passe alle dem, som Gårslev Skole bliver bedt om at passe, og så har vi lavet en arbejdsplan over de næste 14 dage. Jeg vender ikke selv tilbage på skolen i fysisk forstand før tidligst i uge 13, da min hjemmekarantæne endnu ikke er nået til ende.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce