Annonce
Jelling

Coronaudbrud får konsekvenser: Idrætsforening aflyser alle aktiviteter i 14 dage

De kommende 14 dage er der hverken floorball, gymnastik eller andre idrætsaktiviteter under Jelling fS. Arkivfoto: Mette Mørk
Først blev 113 børn sendt hjem fra Bredagerskolen og Mariehønen efter flere coronasmittede i Jelling. Nu aflyser Jelling fS alle aktiviteter.
Annonce

Jelling: At blive smittet med coronavirus har ikke bare store konsekvenser for de pågældende personer. Det kan også ramme et helt lokalsamfund.

Det er det nylige coronaudbrud i Jelling et godt eksempel på. Her er et par håndfulde børn og forældre blevet smittet af virussen, og det påvirker blandt andet Bredagerskolen og Mariehønen, som sammenlagt har hjemsendt 113 børn og otte medarbejdere, ifølge Vejle Kommune.


Vi er nødt til at lære at leve med coronavirussen, men konsekvenserne af den er godt nok irriterende.

Ole Holmgaard, formand for Jelling fS


Nu har Jelling fS også valgt at reagere på det stigende antal smittetilfælde. Derfor er der lukket for alle aktiviteter i foreningen i de næste 14 dage.

- Smitten er ikke blevet spredt i forbindelse med idrætsforeningens aktiviteter, men Jelling er en lille by, hvor man mødes på kryds og tværs. Så når vi bliver opfordret til at lukke fra kommunen, følger vi naturligvis den opfordring, siger Ole Holmgaard, formand i Jelling fS.

Med omkring 2700 medlemmer er Jelling fS klart den forening, der samler flest i mennesker fra Jelling og omegn.

- Det er meget vemodigt, fordi det ligger lige oveni sæsonstarten, siger han om nedlukningen, som blandt andet aflyser en lang række kampe i blandt andet fodbold og håndbold.

Annonce

Irriterende konsekvenser

Ole Holmgaard har forståelse for situationen, men han lægger ikke skjul på sin ærgrelse.

- Vi er nødt til at lære at leve med coronavirussen, men konsekvenserne af den er godt nok irriterende. Den begynder også at få voldsomme økonomiske konsekvenser, siger han med henvisning til den aflyste Jelling Musikfestival, som plejer at støtte idrætsforening med flere hundrede tusinde kroner, siger han.

Selv om det er irriterende, er det nødvendigt at lukke ned, erkender Ole Holmgaard, der er formand for Jelling fS. Arkivfoto: Morten Pape

- Hvis vi kommer til at stå i en lignende situation næste år, når vi til et punkt, hvor vi virkelig skal overveje, hvordan vores fremtid ser ud. Jeg kan også se ind i virkelighed, hvor vi får problemer med at fastholde vores kontingenter, fordi foreningslivet er så ustabilt, siger formanden.

Også Jelling Friluftsbad meddeler, at der er lukket de næste 14 dage frem til og med søndag 27. september.

Annonce

Museum kører videre

Vejle Kommune har også været i dialog med Kongernes Jelling, som dagligt besøges af omkring 500 personer her i september måned.

- Vi bliver ved med at køre, som vi har gjort hidtil med fokus på afspritning og afstandskrav. Det kan være, at der er flere tiltag på vej, for eksempel mundbind. Vi følger det nøje, for der kan hurtigt ske noget. Hvis det fortsætter i Jelling, kan en af konsekvenserne være, at man lukker ned på steder som Kongernes Jelling, hvor der færdes mange mennesker, siger museumschef Morten Teilmann-Jørgensen.

Annonce

Valg gennemføres

Tirsdag aften er der menighedsrådsvalg i Sognehuset i Jelling. Her er det stadig planen at gennemføre arrangementet.

- Vi følger også situationen og har været i dialog med kommunen. Vi er ekstra opmærksomme på rengøringen og afstandskrav, og som det er lige nu, er det planen at afholde valget, med mindre vi hører andet, siger Jens Maibom, der er menighedsrådsformand i Jelling Sogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce