Annonce
Billund

Coronavirus: Jydefesten i Sdr. Omme aflyses - måske mindre udgave senere på året

Årets Jydefest er som udgangspunkt aflyst på grund af coronakrisen, men måske bliver festen afviklet i en light-udgave. Arkivfoto: Martin Ravn
Komitéen bag De Glade Jyders Fest i Sdr. Omme har som udgangspunkt aflyst årets Jydefest. Måske gennemføres den i en light udgave. Stig Rossen og Venner kommer på et senere tidspunkt.
Annonce

Sdr. Omme: Siden 1973 har De Glade Jyders Fest hvert år - uden undtagelse - været afviklet i Sdr. Omme.

I år bliver sandsynligvis det første år, hvor byen ikke holder Jydefest på grund af corona-krisen. Jyde-komitéen holdt møde tirsdag aften, og her blev det besluttet at aflyse årets Jydefest.

- Som udgangspunkt er årets Jydefest aflyst på grund af coronakrisen. Alt, hvad der koster os penge, prøver vi at komme ud af - hvis vi får lov til det. Men vi opretholder bemandingsplanen indtil videre, i tilfælde af at det bliver muligt at gennemføre senere. Men det bliver i så fald en light udgave med lokale bands, siger Dennis Lauridsen fra komitéen.

Stig Rossen og Venner skulle igen i år have underholdt ved den traditionsrige fest i Sdr. Omme, og den kontrakt kan arrangørerne, Sdr. Omme Borger- & Erhvervsforening og Sdr. Omme Idrætsforening, ikke komme ud af.

- De vil have deres penge, så vi får lov til at flytte den koncert til et andet tidspunkt, fortæller Dennis Lauridsen.

Årets jydefest er som udgangspunkt aflyst på grund af corona-krisen, men måske bliver festen afviklet i en light-udgave. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Superhelte-tema

Årets tema ved Jydefesten skulle have været superhelte, og deltagerne i Jydeoptoget har sikkert allerede brugt tid og kræfter på at udtænke kreative planer.

Det lokale band Cocktail Hounds skulle have varmet op for Stig Rossen og Vennerne, men måske får bandet en mulighed for at være med, hvis Jydefesten gennemføres i en eller anden form.

Jydefesten i Sdr. Omme er med de mange år på bagen fyldt med traditioner. Alt fra Jydemarchen torsdag formiddag til kagemanden søndag eftermiddag og de mange fester i både Sdr. Omme Idrætscenter og det populære Jydetelt har gennem årene været med til at gøre Jydefesten til en højt elsket event. Ikke kun i Sdr. Omme, men også i omegnsbyerne.

Således er der både folk i og omkring Sdr. Omme, der river fem dage ud af kalenderen, når startskuddet går onsdag før kristi himmelfartsdag.

Kun tiden vil nu vise, om det i år bliver muligt at afvikle Jydefest nummer 47 - og i givet fald hvornår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce