Annonce
Billund

Coronavirus skubbede til nabofællesskabet: Lisbeth fandt sin trompet frem til aftensang i Hejnsvig

Lisbeth Bygvraa har fået støvet trompeten af under coronakrisen. Foto: Privat
Tre børnefamilier og et par ægtepar på en gade i Hejnsvig mødes hver aften - på hver deres fortov, hvor de synger sammen. I den forbindelse fik Lisbeth fundet sin gamle trompet frem.

Hejnsvig: Facebookopslag og tv-indslag om italienere, der gik på altanerne og sang med hinanden i en corona-krisetid på afstand, gjorde indtryk på Lisbeth Bygvraa og naboerne på gaden i Hejnsvig.

De ville også være med til at synge, klappe og larme for Danmark midt i en krise- og hjemsendelsestid, og sådan er det gået til, at de nu i næsten tre uger er mødtes hver aften til aftensang.

Det begyndte med, at de stod på hver deres fortov på god afstand af hinanden uden for deres huse, men nu er de rykket ned til søen for enden af deres vej, hvor hver familie står sammen og synger tre aftensange.

- Vi begynder måske med en Rasmus Seebach-sang, så en børnesang og bagefter en stille aftensang. I denne uge er det "Solen er så rød, mor", fortæller Lisbeth Bygvraa.

Annonce
Vi får det ud af det, at det er en anden form for sammenhold. Det er sjovt, skørt og hyggeligt, og så kan vi alle godt lide musik.

Lisbeth Bygvraa, Hejnsvig

Sammenhold på gaden

Gadens naboer er en god blanding af folk, der har boet der i længere tid og nytilkomne.

- Jeg tror egentlig, at det hele er kommet af, at min mand og jeg fejrede kobberbryllup, og så gik naboerne sammen om en æresport til os og begyndte på noget nabofællesskab, og det her har så forstærket det, siger Lisbeth Bygvraa, der mener, at de alle sammen er lidt skøre - og dermed fungerer det rigtig godt.

- Det har givet os et andet sammenhold at være lukket inde, og vi har da talt om, at grillen skal ud på vendepladsen, når sluserne bliver lukket op igen, siger Lisbeth Bygvraa, der har fundet og støvet sit gamle horn af i coronakrisens anledning.

Det larmer hun lidt på hver aften.

- Børnene har rasleinstrumenter med, og de synes, det er alletiders, siger Lisbeth Bygvraa, der tænker, at aftensangen nok vil ebbe ud, når hverdagen vender tilbage til mere normale forhold igen. Men indtil da glæder 40-årige Lisbeth Bygvraa sig over, at naboerne er fundet sammen og over aftensangen, der skaber hygge og sammenhold.

Ingen faste rammer

Selv er hun skolepædagog og arbejder hjemmefra med tre børn på fem, ni og 11 år.

- Det går på bedste beskub. Det er skoleeleverne, der bliver prioriteret, og derfor er min femårige nok blevet ladt lidt i stikken, siger Lisbeth Bygvraa, der også skal være online med sine kolleger og de elever, der har brug for hjælp.

- Det kræver meget, at man pludselig bliver revet ud af alle faste rammer og lige pludselig hverken har fritidsinteresser eller adgang til venner, siger Lisbeth Bygvraa, der anerkender, at det at undervise sine egne børn hjemme er hård kost - selvom hun er skolepædagog.

- Selvom de har deres mor, er der jo stadig ventetid, og det hjemme, der før har været et frirum, er nu ikke længere et frirum, fordi der stadig skal laves noget. Det kræver noget for børn at omstille sig til det, og jeg tænker, at dem, der har et barn med udfordringer eller særlige behov virkeligt må være udfordrede lige nu, siger Lisbeth Bygvraa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter strid om Posthusgrunden: Kim Hesel melder sig ud af Det konservative Folkeparti

Annonce