Annonce
Give

Covid-19 blandt mink spreder sig til Esbjerg og Thyregod

Foto: Birgitte Carol Heiberg/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Minkfarme ved Esbjerg og Thyregod er smittet med covid-19. Ingen ved hvorfor. Dyrene slås ned tirsdag eller onsdag.
Annonce

Smitten med covid-19 blandt mink har bredt sig fra Nordjylland til Sydvestjylland. Ingen ved hvorfor. Nu er en farm i Thyregod i nordvestlige Vejle Kommune og en i Måde tæt på Esbjerg konstateret smittet, og besætningerne skal slås ned. Det sker tirsdag eller onsdag, skriver TV Syd.

Det oplyser veterinærchef i Fødevarestyrelsen, Flemming Kure Marker,  til TV Syd.

- Det er bekymrende, at smitten rykker længere ned i landet fra nord. Senest har vi konstateret den på tre farme i Ringkøbing-Skjern Kommune og på to i Ikast -Brande Kommune. Nu har vi den også på en farm i Thyregod og på en i Måde ved Esbjerg, siger veterinærchefen.

Thyregod ligger i Vejle Kommune og Måde i Esbjerg Kommune, men der er ikke konstateret smitte på farme i Varde Kommune, som ligger imellem de seneste smittepunkter, ligesom smitten heller ikke er konstateret i Viborg, Skive og Herning kommuner, som ligger syd for de nordjyske kommuner, hvor smitten første gang brød ud i uge 24. Det skriver TV Syd.

- Vi udelukker ingen årsag, men vi kender den ikke. Vi ved, at mennesker smitter mink, og at mink smitter mennesker, siger veterinærchef Flemming Kure Marker til TV Syd.

Smitten blandt mink blev første gang konstateret i uge 24 på en farm i Hjørring. Mere end hundrede minkfarme er nu smittet med covid-19.


Besætninger, der ligger inden for en afstand på 7,8 kilometer, skal slås ned. Tre farme ligger inden for den afstand i Måde. I Thyregod er det otte-ti farme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Interesse for nye Vinding-boliger overgås kun af studieboliger i København

USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Annonce