Annonce
112

Crazy Reds' formand bekræfter: Fodboldfans stjæler hinandens grej

Det er et banner, hvor der blandt andet står "Jyllands Rubin", som sammen med nogle flag er blevet stjålet fra stadion i Vejle, fortæller formanden for Crazy Reds, Brian Jørgensen. Foto: Mette Mørk
Der har været optræk til ballade mellem VB og FC Fredericia fangrupperinger. Det bekræfter formanden for VB-fanklubben Crazy Reds, der også har hørt rygter om, at fredericianerne vil blande sig i Kolding i aften.

Vejle: Brian Jørgensen, der er formand fra VB's fanklub Crazy Reds, ryster på hovedet af de sammenstød, som her på det seneste har været mellem Vejle-fans og tilhængere af FC Fredericia.

Han har aldrig tidligere fornemmet, at der skulle være nogle stridigheder mellem de to 1. divisions-klubber, men for nylig blev der lavet lidt rav i den fredelige sameksistens.

- Det er Fredericia, der har startet det. Måske fordi Vejle er en ”større” klub end dem, og så skal de vise, at de også er her, gætter Brian Jørgensen på og uddyber:

- For cirka en måned siden var der nogen Fredericia-fans, som hoppede over hegnet ind på vores stadion og stjal et banner og nogle flag. Det pralede de så med bagefter på Facebook.

Brian Jørgensen har siden hørt, at en uofficiel fraktion af VB-fans har været i Fredericia og har stjålet en tromme og et banner.

At der siden også har været optræk til voldelige sammenstød, kender han ikke noget til. Han ved med sig selv, at fans fra Crazy Reds ikke er involverede:

- Den type er vores medlemmer slet ikke, understreger han.

Annonce

Det er Fredericia, der har startet det. Måske fordi Vejle er en ”større” klub end dem, og så skal de vise, at de også er her.

Brian Jørgensen, formand for Crazy Reds

Går ikke ind for ballade

Brian Jørgensen er da heller ikke bekymret for situationen:

- Jeg trækker bare lidt på skulderne. Men jeg er da irriteret over, at de har stjålet vores flag og ikke kan holde det internt mellem de uofficielle fraktioner.

Netop fordi Brian Jørgensen er sikker på, at Crazy Reds-fans ikke er involveret i ballade, har han heller ikke fundet det nødvendigt at mane til besindighed - heller ikke inden aftenens VB-kamp i Kolding.

- Vores medlemmer ved allerede, at vi ikke går ind for noget ballade eller vold.

Men samtidig fortæller Brian Jørgensen, at han har hørt rygter om, at nogle FC Fredericia-fans pønser på at komme til Kolding i aften, og at der derfor er planer om ekstra sikkerhed under aftenens kamp.

Ingen forhøjet risikovurdering

Men VB's sikkerhedschef, Kim Andersen, kan ikke bekræfte rygtet.

- Hverken VB, Kolding eller politiet har fået efterretninger om, at der skal ske noget ud over det sædvanlige til aftenens kamp, siger Kim Andersen og tilføjer:

- Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at det er et lokalopgør, som kan trække flere mennesker til, men det er bare dejligt. Min holdning er, at vi håber, der kommer mange tilskuere fra både Vejle og Kolding.

Kim Andersen fortæller, at VB - som ved alle andre kampe - tager spottere med til Kolding, som holder øje med situationen på stadion.

- Vi bemander kampen efter, hvor mange fans vi forventer, der kommer, og vi har altså ikke forøget risikovurdering, understreger Kim Andersen og tilføjer:

- Om der så kommer nogle Fredericia-fans, har jeg ikke viden om. Men jeg synes da, det var bedre, at de tog til Viborg og støttede deres hold der.

Der har ikke været muligt at få en kommentar fra formanden for FC Fredericias fanklub, Søren Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce