Annonce
Vejle

Crossfit lever stadig i Vejle: Syv træningskammerater åbner nyt fitnesscenter

I forlængelse af søndagens møde bød de ni ejere de fremmødte på en prøvetræning udenfor, og det skete lige, da himlen åbnede sig. Foto: Crossfit Heaven
Syv træningskammerater er gået sammen med Budz Bootcamp og åbner nyt crossfit-center i Sjællandsgade 1. august.

Vejle: 1. august åbner et lille stykke træningshimmel i Vejle.

Det er ambitionen hos syv træningskammerater, som sørger for, at Vejle igen får et crossfit-træningscenter - eller en "box", som det hedder i crossfit-kredse.

Crossfit Heaven inviterede søndag interesserede til et informationsmøde - eller "åbenbaringsmøde", som ejerne kaldte det - og her mødte 100 op. 45 meldte sig straks ind i det nye crossfit-center. Foto: Crossfit Heaven

Helt på bar bund starter de syv initiativtagere dog ikke.

Annonce

De har taget kontakt til indehaverne af træningcentret Budz Boot Camp i Sjællandsgade,  Egill Rúnar Reynisson og Inga Birna Traustadóttir, og sammen åbner de ni "Crossfit Heaven" i Budz' nuværende lokaler.

To af de kommende ejere og instruktører i Crossfit Heaven, Egill Runar Reynisson og Jens Jacobsen, ser på, mens der søndag trænes på den våde asfalt. Foto: Crossfit Heaven

- Vi er syv træningsvenner, der kommer med stor energi og forskellige kompetencer, og som gerne vil have crossfit tilbage til Vejle i en ny box. Vi ved godt, at det ikke er en særlig god forretning at starte noget nyt helt fra bunden, og derfor tog vi en snak med Egill og Inga, der har knoklet i syv år med Budz. Vi kan tage nogle af deres administrative opgaver, så de kan koncentrere sig om træningen, fortæller en af de lokale initiativtagere, Anders Stentebjerg.

Gået ind på lige vilkår

De ni centerejere deler ejerskabet af Crossfit Heaven med hver sin andel, og det er netop fællesskabet, som skal være omdrejningspunktet i den nye box.

- Vi er alle ni gået ind på lige vilkår. Det er andelstankegangen om, at vi alle er lige, som driver værket, og træningsfællesskabet kommer først. Det er vigtigt, at vi får skabt et fællesskab, som der allerede er i Budz i dag. Vi fusionerer med et sted, hvor folk er superglade for at komme, og vi kommer ikke og trækker noget ned over hovederne på de eksisterende medlemmer. Tingene hedder noget forskelligt, men træningen ligger ikke langt fra hinanden, siger Anders Stentebjerg.

Himlens ni ejere

Syv vejlensiske træningskammerater og to eksisterende centerejere er gået sammen om at etablere et crossfit-center i Sjællandsgade.

Centret får 42 ugentlige holdtræninger, og kontingentet er 485 kroner månedligt.

De ni ejere kender hinanden fra træningsmiljøet i byen, og trænede senest sammen på Holmen i Crossfit Copenhagen, som i dag har skiftet navn til Arca.

De ni ejere kommer med vidt forskellige baggrunde og kompetencer:

 • Jens Jacobsen, Vejle, 43 år, idémand til centret, uddannet folkeskolelærer, kommende træner i Crossfit Heaven.
 • Anders Stentebjerg, Bredballe, 38 år, marketingdirektør i tech-firmaet Ka-ching A/S.
 • Kim Gelschenkirchen, Vejle, 39 år, uddannet cand.merc., kommende træner i Croosfit Heaven.
 • Mogens Zinck, Vinding, 58 år, indehaver af blandt andet investerings- og ejendomsselskabet Zeta Invest A/S.
 • Michael Panayotis, Vejle, 50 år, indehaver af Panayotis Brudekjoler.
 • Thomas Stenager, Bredballe, 43 år, økonomidirektør i Frontmatec, der sælger slagteriudstyr.
 • Liam Stevenson, Vejle, 24 år, social media manager hos Lego.
 • Inga Birna Traustadottir, Ølholm, 45 år, medindehaver af Budz Boot Camp og kommende træner i Crossfit Heaven.
 • Egill Runar Reynisson, Ølholm (gift med Inga), 43 år, medindehaver af Budz Boot Camp og kommende træner i Crossfit Heaven.

De syv træningskammerater har kendt hinanden de seneste tre-fire år, hvor de har trænet i Crossfit Copenhagen på Holmen i Vejle.

Her har fitnesskæden valgt at bryde med crossfit, som er en amerikansk udviklet og varemærkebeskyttet træningsform, og det er ændringerne her, som har fået kammeraterne til at se sig om efter et alternativ.

- Coronakrisen gav tid til refleksion samtidig med, at vi kunne mærke, at der var en stigende efterspørgsel på crossfit. Det fik vi bekræftet, da vi søndag holdt det, vi kaldte et "åbenbaringsmøde", fortæller Anders Stentebjerg.

Annonce

100 mødte op til møde

På mødet i Vejles gamle teater på Banegårdspladsen, hvor folkene bag det kommende center, første gang fortalte om planerne, mødte 100 interesserede op, hvilket var det højest tilladte i disse coronatider. Samtidig så omkring 400 med på en livestreaming.

- På dagen fik vi tegnet 45 nye medlemskaber, og med medlemmer fra Budz regner vi med at ramme 200 medlemmer på åbningsdagen. Så vi er ved at nå det mål, vi har sat for juli, og vi har plads til i alt 230 medlemmer her i fase et, fortæller medejeren.

Crossfit er varemærkebeskyttet

 • Crossfit er et styrke- og konditionsprogram bygget op omkring varierende funktionelle bevægelser, der udføres under relativ høj intensitet.
 • Et crossfit-center bruger hovedsageligt frie vægte, vægtstænger, kettlebells, armhævningsstativer, medicinbolde, sandsække, traktordæk, mukkerter og andre redskaber.
 • Træningsformen er varemærkebeskyttet, og alle centre, der bruger crossfit-varemærket, skal betale et gebyr til den amerikanske Crossfit-organisation.
 • Ifølge Crossfits egen opgørelse samarbejder firmaet på verdensplan med flere end 15.000 træningscentre i 150 lande. Alene i Europa har Crossfit 3000 samarbejdspartnere.
 • Crossfit er udviklet af amerikanske Greg Glassman, der netop er trådt tilbage som direktør for organisationen. Han er kommet i modvind på grund af flere kontroversielle tweets om George Floyd og Covid-19.

Ejerne forventer, at rammerne i Sjællandsgade på et tidspunkt bliver for små, og de har allerede kig på et større alternativ i området omkring Vejle Havn.

- Hvis opbakningen er til det, og ventelisten er stor nok, rykker vi i større lokaler, siger Anders Stentebjerg, og her stopper ambitionen ikke for de kommende centerejere.

- Vi sidder flere rundt om bordet med forretningsforståelse, og vi er ikke afvisende over for at åbne flere centre på et tidspunkt. Men det bliver først i fase fire eller fem. Nu skal vi først se, at det her er bæredygtigt, og så må vi se, hvor vi lander.

Annonce

Passer tidsmæssigt perfekt

Ejerne af Budz glæder sig også til, at lokalerne i Sjællandsgade nu bygges om, og at de får en række partnere, der kan være med til at give træningscentret en ny begyndelse.

- Vi valgte at hoppe med på idéen, for der skulle ske noget med vores koncept. Budz startede på Island, og der er kun to centre tilbage, hvoraf det ene i Kristiansand i Norge stopper. Så enten skulle vi køre videre selv eller lave vores eget, og derfor passede det tidsmæssigt perfekt, da de andre kom og spurgte, om vi ville være med til at etablere et crossfit-center her, fortæller Egill Rúnar Reynisson.


Vi er alle ni gået ind på lige vilkår. Det er andelstankegangen om, at vi alle er lige, som driver værket, og træningsfællesskabet kommer først.

Anders Stentebjerg, medejer af Crossfit Heaven
Annonce
Erhverv For abonnenter

Føler sig urimeligt behandlet af kommunen: Boligselskab lagde billet ind på stor byggegrund for 15 måneder siden - nu bliver det pludselig overhalet indenom

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Forslag om ny, grøn uddannelse møder opbakning i byrådet: - Der kan næppe være to meninger om, at det er en god idé

Erhverv For abonnenter

Fyret efter 15 år: Lokal el-virksomhed tilkendt erstatning fra AAB Vejle

Billund

Annie og Flemming holdt privat loppemarked: Så meget kan de sende videre til børn i coronaramt land

Erhverv

Flytter fra Vejle til Fredericia: - Det er den rette beliggenhed

Børkop For abonnenter

I et amerikansk hjørne af Børkop renoverer Benny en speciel del af bilen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Skovbrand i gang ved Egtved: Brandfolk fra fire stationer er sat ind

Vejle

Vejle-firma giver naturen en chance: Græsslåmaskinen køres i garage, så rådyr, harer, fasaner og vilde planter får plads

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Egtved

Nicoline er nyslået europamester i westernridning: - Det var en kæmpe overraskelse

Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Sport

Danske guldfavoritter må nøjes med sølv efter tæt finale

Annonce