Annonce
Vejle

Cykelmøde i Vejle: DGI og DCU vil øge sikkerheden for motionister

I et nyt fælles statement, der tirsdag blev udarbejdet i Vejle, stiller DGI, DCU og en række danske motionscykelløb større krav til, at motionscykelryttere udviser pli på landevejene. Arkivfoto: Torben Glyum
Tirsdag var DGI og Danmarks Cykle Union samlet i Vejle for at drøfte, hvordan man øger sikkerheden ved de populære motionscykelløb. Nyt kodeks skal få amatør-væddeløberne til at træde på bremsen.
Annonce

Vejle: Motionscykling er populært som aldrig før, men sikkerheden skal følge med for de tusindvis af danskere, der regelmæssigt trækker i hjelm, træder cykelsko og bevæger sig ud på landevejene.

Og det kan være svært, når Tour-feberen bider sig fast, Kiddesvej venter i horisonten, og den indre væddeløber kommer op i motionscyklisterne.

Arrangørerne af de danske motionscykelløb har de seneste år oplevet, at flere og flere løbsdeltagere tilsidesætter sikkerheden i løbene med uforsvarlig kørsel - blandt andet ved at ignorere færdselsreglerne.

- I de senere år har vi desværre oplevet, at nogle få deltagere med uforsvarlig kørsel tilsidesætter egen og ikke mindst andres sikkerhed. Det skal vi imødegå, for vi ønsker, at motionscykelløb fortsat skal være en god og sikker oplevelse for alle deltagere, siger hovedbestyrelsesmedlem i DGI Mogens Kirkeby i en pressemeddelelse

Derfor var DGI og DCU - Danmarks Cykle Union - tirsdag samlet i DGI Huset i Vejle, hvor det blev drøftet, hvordan man skaber sikrere løb for det voksende cykel-folk.

- Motionscykelløb er ikke væddeløb eller et sted, hvor man kan tilsidesætte sikkerheden. DGI og DCU vil sammen med de store motionscykelløb stå sammen om at udbrede den gode cykelkultur, siger Mogens Kirkeby.

Under motionscykelløb, som normalt afholdes på åbne veje, skal deltagerne overholde færdselsreglerne.

De tiltræder "Motionscykling til motionscykelløb"

Det fælles statement "Motionscykling til motionscykelløb", der blev udarbejdet på mødet i Vejle, er tiltrådt af følgende institutioner og løbsorganisationer:

Danmarks Cykle Union, DGI, Grejsdalsløbet, DGI Hærvejsløbet, Fjorden Rundt, Tøserunden, Sjælland rundt på cykel, Sjælland på tværs, Fjordløbet Randers, Danmarks Højeste Motionsløb, Fyen Rundt, Medieløbet, Stjernetour de Grindsted, Tour de Vestfyn, Coast2coast Jylland, Bakkeløbet.

Annonce

Forskel på motion og konkurrence

Fremtidige deltagere Grejsdalsryttere kan derfor se frem til at blive målt og vejet på, om de lever op til fem retningslinjer, der skal danne rammen om det sikre cykelløb for motionister.

I et nyt statement fra DGI og DCU, der blev udarbejdet i Vejle under navnet "Motionscykling til motionscykelløb", lyder det, at der fremadrettet vil blive stillet større krav til løbsdeltagere. Herunder at de overholder færdselsreglerne, retter sig efter arrangørernes anvisninger, viser hensyn og respekt og kører efter egne begrænsninger.

- Som arrangører skal vi blive bedre til at indskærpe, at der er forskel på motion og konkurrence, for der er også mulighed for at køre konkurrenceløb på alle niveauer i Danmark, siger DCU's formand, Henrik Jess Jensen.

Han er bevidst omkring, at opfordringerne alene ikke er nok. Det er nødvendigt, at arrangører, cykelklubber og organisationer danner fælles front og er villige til at gribe ind og sanktionere, hvis ryttere forbryder sig mod retningslinjerne.

- Vi kan ikke leve med, at nogle få sætter andres helbred på spil, fordi de vil køre konkurrence det forkerte sted. DGI og DCU tilbyder hundredevis af gode cykeloplever på alle niveauer. De danske motionscykelløb skal være sjove, sikre og bidrage til den stærke cykelkultur, vi har, siger Henrik Jess Jensen.

På mødet i Vejle var 30 arrangører fra landet største motionscykelløb samlet. Heriblandt arrangørerne bag Grejsdalsløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce