Annonce
Vejle

Cykelprojekt for udsatte unge gøres permanent

Fotoet her er cykelprojektet i 2016. Vejle Kommune har købt sig til projektet de seenste tre år, men vil nu selv føre det videre.Arkivfoto: Thomas N Rasmussen

Vejle Kommune overtager cykelprojektet "Jeg vil - jeg kan", hvor udsatte unge cykler til Alpe d'Huez

Vejle: Cykelprojektet "Jeg vil - jeg kan", hvor sårbare og udsatte unge kommer i virksomhedspraktik samtidigt med at de træner til at cykle til og op ad det franske bjerg Alpe d`Huez, har givet så gode resultater, at det nu bliver et fast tilbud i Vejle Kommune.

Det besluttede arbejdsmarkedsudvalget på sit møde mandag.

- Projektets resultater er så gode, at vi har besluttet at gøre det permanent, fortæller udvalgsformand Christoffer Melson (V).

Annonce

- Projektets resultater er så gode, at vi har besluttet at gøre det permanent.

Christoffer Melsom (V), formand for arbejdsmarkedsudvalget

Tre hoppede fra

Vejle Kommune har de seneste tre år købt sig ind i projektet ved Herning-firmaet Forward Presence, men fremover bliver det forankret i kommunens arbejdsmarkedsområde, fortæller Christoffer Melson.

Det seneste projekt, som blev gennemført i år, kostede 845.000 kroner.

I alt 18 unge var udtaget til projektet, men tre af dem hoppede fra undervejs.

De deltagende unge karakteriseres i evalueringen som "stærkt socialt udsatte unge med alvorlige problemstillinger indenfor misbrug, psykiatri, kriminalitet, sociale kompetencer, selvværd og stærkt belastede opvækstforhold".

To af de tre, som hoppede fra projektet, gennemførte ikke på grund af manglende fremmøde i praktik og træning, mens den tredje faldt fra på grund af personlige og psykiske problemer.

Af de 15 som gennemførte er syv af dem i dag, små fem måneder efter projektet sluttede, i beskæftigelse, enten i regulært job, som vikarer eller med løntilskud.

Fire er enten i gang med uddannelse eller skal snart starte og fire er i virksomhedspraktik.

Løfter medarbejdere

I jobcentrets evaluering af cykelprojektet kaldes det "en stor succes".

Jobcentret peger i sin evaluering på, at projektet ikke kun har været givende for de unge og virksomhederne, der har haft de unge i praktik. Også jobcentrets ansatte har fået noget ud af projektet.

"De medarbejdere, som ikke har været involveret i projektet, løftes i troen på, at der kan gøres en forskel for udsatte mennesker", skriver jobcentret blandt andet i evalueringen.

Det er tanken, at projektet fremover skal gennemføres en gang om året.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce