Annonce
Hedensted

Cykelsti og griselugt: Stouby satte lokalt præg på vælgermøde

Borgerne i Stouby er enige om, at det er for farligt at cykle mellem byen og Bråskov. De ønsker sig derfor en cykelsti, og sådan en kom politikerne med bud på til vælgermødet. Foto: Mads Hansen

Stouby-borgerne har længe ønsket sig en cykelsti til Bråskov. Ved et vælgermøde onsdag kom der flere bud på, hvordan den skal anlægges.

Stouby: Stouby-borgerne har længe kæmpet for at få en cykelsti mellem byen og Bråskov, og ønsket fyldte en del på vælgermødet onsdag aften. Stouby og Omegns Lokalråd havde inviterede til vælgermøde i byens multihus med seks partier repræsenteret, og cykelstien blev hurtigt et emne.

I august tog byen selv det første spadestik og satte et skilt op med teksten "Stouby og Omegns Lokalråd anlægger cykelsti mellem Stouby og Bråskov. Forventes færdig i 2047. Hav tålmodighed."

På aftenens debatmøde kom politikerne dog med flere bud på løsninger, der kan gøre cykelstien til en realitet før 2047.

En kantbane duer overhovedet ikke. Når der ikke er en cykelsti, er man i vejen for biler og lastbiler. Når man kører på en kantbane, kører lastbiler forbi en med 90 km/t, og så får man et ordentlig rusk.

Vælger blandt publikum

De deltog i mødet:

Erling Juul (V)Torsten Sonne Petersen (SF)

Laurids Madsen (KD)

Allan Petersen (DF)

Søren Vanting (C)

Liselotte Hillestrøm (S)

Uden cykelsti er man i vejen

SF's Torsten Sonne Petersen foreslog, at man anlægger cykelstien i etaper og efter eksempelvis første etape laver en "sommercykelsti" på den resterende rute, indtil der er penge til resten. Sommerstien kan være af grus eller sten, forklarede han.

Erling Juul fra Venstre foreslog, at man laver en kantbane på noget af strækningen i stedet for en egentlig cykelsti, men den idé kom i modvind både blandt de andre partier og de fremmødte vælgere.

- En kantbane duer overhovedet ikke. Når der ikke er en cykelsti, er man i vejen for biler og lastbiler. Når man kører på en kantbane, kører lastbiler forbi en med 90 km/t, og så får man et ordentlig rusk, lød det fra salen.

Annonce

Griselugt gør det svært

Seks partier var repræsenteret ved debatten, der både havde mere generelle punkter, som ældrepolitik og centralisering, på dagsordenen og emner på Stouby-plan, som cykelstien. Under mødet blev dørene ud til åbnet, og ind kom en griselugt - både i lokalet og på dagsordenen.

Emnet blev bragt på banen af en borger, der var bekymret for, om lugten ville skræmme mulige tilflyttere væk. Han fortalte om en ung kvinde, der var pinlig over at tage i skole i Horsens, fordi hendes tøj lugtede af gris, når det havde hængt til tørre udenfor.

- Det kan være svært at blive interesseret i at bo her som tilflytter, når man bliver mødt af den lugt, men jeg tror godt, man kan gøre noget ved lugten, sagde Socialdemokraternes Liselotte Hillestrøm.

Hun nævnte blandt andet bedre udluftning i staldene om sommeren som en løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce