Annonce
Alarm 112

Dårligt gående, nærkontakt til smittet og en lægeerklæring: Brudepar udeblev igen fra sag om ubetalt slotsregning

I de smukke rammer på Hindsgavl Slot holdt parret fra Jelling deres bryllup i 2017. Regningen står dog stadig ubetalt hen, og mandag var parret for anden gang var kaldt i retten. For anden gang udeblev de af forskellige åsager. Arkivfoto: Michael Bager
Et brudepar fra Jelling holdt fest på Hindsgavl Slot, da de sagde ja til hinanden tilbage i 2017. De fik dog ikke betalt regningen på 128.000 kroner, og mandag var de for anden gang blevet bedt om at møde i retten, hvor anklageren påstår både fængsel og bøde til parret.

Odense/Middelfart: De dukkede ikke op i retten for et halvt år siden. Det samme gjorde sig gældende mandag formiddag, da et brudepar fra Jelling stod tiltalt ved Retten i Odense for ikke at have betalt regningen på det slotsbryllup, de holdt på Hindsgavl Slot tilbage i 2017.

En regning på mere end 128.000 kroner, som stadig står helt og aldeles ubetalt hen.

Parret er tiltalt for i fællesskab at have afholdt festen, selv om de begge godt vidste, at de enten ikke kunne eller ikke ville betale for arrangementet efterfølgende.

Annonce

På begges facebookprofiler bruges ellers billeder fra formentlig denne fest på Hindsgavl Slot, hvor kvinden står i sin brudekjole og manden i sit nydelige jakkesæt.

Af anklageskriftet fremgår det, at parret er tiltalt for bedrageri med påstand om både fængsel og erstatning.

Dårligt gående

Ved retsmødet i maj ringede de ind til retten og forklarede, at de var nærkontakt til en coronasmittet.

Mandag havde manden på forhånd givet Retten besked om, at han ikke kunne komme. Faktisk allerede den 5. oktober havde han ringet ind og fortalt, at han på grund af sit dårlige ben ikke kunne komme i retten den 29. november og fået svaret, at han skulle sende en lægeerklæring en uges tid inden retsmødet.

Tre kvarter inden retsmødets start, ringede han så igen ind til retten og forklarede, at han med sit dårlige ben hverken kunne køre bil eller komme ind i retsbygningen.

Han blev af rettens personale forklaret, at der var elevatorer i bygningen, så han godt kunne komme op på den etage, han skulle. Derefter forklarede han, at han desuden også havde været i kontakt med én, der var smittet med corona.

Jeg har ikke stået i sådan en situation før. Vi vurderer ikke på folk, når de kommer til os. Folk og mennesker er forskellige, men her har de intet betalt, og vi følger den til dørs.

Uffe Høeg Johansen, administrerende direktør for Hindsgavl Slot

Dertil kom samme morgen en lægeerklæring, og hverken parrets forsvarer, anklageren, dommeren eller de to domsmænd kunne gøre mere ved det.

Dog var der stadig håb om, at kvinden ville dukke op, men efter lidt tid viste det sig, at heller ikke hun havde tænkt sig at komme til retsmødet, der så måtte udsættes igen.

Parrets forsvarer havde ikke forud for retsmødet være i kontakt med parret, selv om han på flere forskellige måder havde forsøgt at kommunikere med dem.

Annonce

- Følger den til dørs

Udenfor salen ventede administrerende direktør på Hindsgavl Slot, Uffe Høeg Johansen, på at kunne afgive forklaring samt komme med et erstatningskrav på de 128.000 kroner for festen samt renter og omkostninger. Set ud fra regningens størrelse vurderede han, at brylluppet har været en fest af mellemstørrelse på cirka 75 personer.

- Jeg har ikke stået i sådan en situation før. Vi vurderer ikke på folk, når de kommer til os. Folk og mennesker er forskellige, men her har de intet betalt, og vi følger den til dørs. De står i Ribers og de steder, de skal stå, indtil de har betalt os, sagde direktøren, der måtte tage hjem til Middelfart med uforrettet sag.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

LEDER For abonnenter

Klamydia hærger og plager de unge i Vejle: Så på med kondomet og dyrk nu sikker sex, for fanden...

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

KLUMME For abonnenter

Mogens puster ud oven på en uge med deprimerende læsning: 'Kom så, Birthe Kjær - vi maler byen gul!'

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Erhverv For abonnenter

Husejere i Tirsbæk Bakker føler sig snydt af altmuligmand fra Jelling: 'De er nogle tastaturkrigere, der ikke regner håndværkere for noget'

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Livsstil

Jacob på 78 og de tre friske badepiger nyder det kolde dyp: 'Det er som boblende champagnebrus under huden'

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

Navne For abonnenter

Se videoen: De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen - Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce