Annonce
Børkop

Dåse Åse og gymnastikforeningen har godt gang i pantindsamlingen

Dåse Åse er nu klar til at møde borgerne i Børkop. Det er Dorthe Schatch, der har stået for udsmykningen. Privatfoto.
Gauerslund Gymnastikforening samler pant til fordel for det kommende springcenter. Foreningen er kommet flot fra land, og fra på onsdag hjælper "Dåse Åse" til.

Børkop: På onsdag bliver Børkop en ny borger rigere, og hun er ikke, som folk er flest. Hun er nemlig en gammel tøjcontainer, der har fået en kraftig make over. Så nu hedder hun Dåse Åse, og hun kommer til at stå ved Rema 1000.

Her kan man aflevere dåser og flasker med pant, som så kommer gymnastikforeningens utrættelige indsats til gode. Foreningen er ved at samle i alt 1,2 millioner kroner sammen til et springcenter i Gauerslund.

- Vi stiller Dåse Åse op på onsdag klokken 19.30, og så håber vi selvfølgelig, at folk tager godt mod hende, siger Charlotte Enok Poulsen fra Gauerslund Gymnastik.

Annonce


Vi stiller Dåse Åse op på onsdag klokken 19.30, og så håber vi selvfølgelig, at folk tager godt mod hende

Charlotte Enok Poulsen fra Gauerslund Gymnastikforening


Gymnastikforeningen er i forvejen godt i gang med at samle pant ind, og foreningen kom forrygende fra start, da man samlede ind første gang i starten af april.

I alt var 35 mennesker rundt og samle poser ind med pantdåser og flasker. Der var seks hold, som tog rundt i Børkop, og tre hold, der tog rundt i Brejning.

- Vi fik samlet 100 sække ind med pant, hvilket er over al forventning, så vi er bare super glade for den store opbakning, siger Charlotte Enok Poulsen fra Gauerslund Gymnastik.

Hvor meget, det har givet i kassen, viden i skrivende stund ikke.

Samles atter ind

Men at der atter skal samles ind, ligger helt fast. Det bliver af flere omgange, og næste gang bliver 29. maj.

- Ved at vi var rundt første gang, blev vi meget synlige, og det har givet omtale og fokus. Det betyder, at mange melder tilbage, at de også gerne vil støtte os på den måde, så de gemmer nu på panten indtil 29. maj, når vi atter kommer forbi. Det er jo utrolig glædeligt. Og husk, at man også altid velkommen til at besøge Dåse Åse, siger Charlotte Enok Poulsen med et stort smil.

Gymnastikforeningen har skaffet de første 400.000 kroner, og næste delmål er indsamling af 375.000 kroner mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce