Annonce
Danmark

Dødsdømt kræftpatients MobilePay er brudt sammen: Jeg er bare dybt taknemmelig

Den 52-årige Henrik Lykke Dam er af lægerne herhjemme erklæret for uhelbredeligt syg af kræft. Derfor er han i tre år rejst til behandlinger i Tyskland, men nu er pengekassen tom. I stedet er der startet en indsamling, som på mindre end en uge har skaffet omkring 300.000 kroner, vurderer Henrik Lykke Dam. Arkivfoto: Annett Bruhn
Så overvældende har støtten til kræftramte og dødsdømte Henrik Lykke Dam været, at hans MobilePay er brudt sammen. For en uge siden var hans konto tom. Nu har Henrik råd til flere behandlinger i Tyskland, så han kan se frem til i hvert fald yderligere et halvt år sammen med sine børn.

Esbjerg: En fuldstændig overvældende støtte og opbakning, der i det mindste bør kunne forlænge livet og oplevelser med børnene indtil slutningen af den kommende sommer.

Det er, hvad den 52-årige dødsdømte familiefar Henrik Lykke Dam, har oplevet siden hans to børn, Sophia på 11 år og Benjamin på 19 år, via Henriks eks-kæreste Michelle, der også er mor til Sophia, for mindre end en uge siden indledte en indsamling på de sociale medier, så Henrik kan fortsætte kan fortsætte sine behandlinger i Tyskland.

Henrik Lykke Dam, der er erklæret uhelbredeligt syg af kræft, har i de seneste tre år kæmpet sin egen kamp hos professor doktor Thomas Vogl ved universitetshospitalet i Frankfurt, men efter 28 operationer og 82 kemobehandlinger i Tyskland, som har kostet erhvervsmanden fra Esbjerg mere end en million kroner fra egen lomme, er kontoen tom.


Det, der er helt vidunderligt og fantastisk, er, at jeg nu har ro på. Nu ved jeg, at jeg formentlig også er her inden for en horisont på de næste seks måneder.

Henrik Lykke Dam


Huset har han forsøgt at sælge i omkring et år, og han har i mere eller mindre desperation slået godt en million kroner af prisen. Derfor giver det ham nu også en ro, at det knap en uge efter lanceringen af indsamlingen er strømmet ind med kontante donationer og opløftende tilkendegivelser.

Annonce

Mangler overblik

Så forrygende en støtte har Henrik Lykkes Dam oplevet, at hans MobilePay forleden lukkede, fordi den havde nået sin maksimale grænse, og tirsdag, hvor han hele dagen havde været i behandling, havde han ikke noget overblik over, hvad der samlet var indløbet på hans konto, men han gætter på omkring 300.000 kroner.

- Det er bare gået helt amok, det er helt og aldeles stukket af, og min MobilePay er lukket helt, fordi jeg ikke har en erhvervsaftale, så der arbejdes på at få den op igen. Men mange har også sat penge direkte ind på min konto, fortæller Henrik Lykke Dam og fortsætter:

- Det, der er helt vidunderligt og fantastisk, er, at jeg nu har ro på. Nu ved jeg, at jeg formentlig også er her inden for en horisont på de næste seks måneder.

Annonce

Kommer til at tude

Den 52-årige familiefar lægger stor vægt på at kunne udtrykke sin ydmyghed over for de mennesker – mange fremmed, han aldrig har mødt, som har doneret. Og helt generelt er han følelsesmæssigt overvældet over den hjælp, han har oplevet. Stadig er der mails, sms-beskeder og kommentarer, som han endnu ikke har fået læst.

Henrik Lykke Dam sammen med sin datter, Sophia på 11 år. Privatfoto

- Jeg kommer til at tude, når jeg tænker på den opbakning, jeg har fået. Det har berørt mig dybt, at så mange tænker på mig og mine børn. Jeg var godt klar over, at jeg har et stort netværk, men det er altså helt vildt, hvad jeg har modtaget. Jeg er dybt taknemmelig over opbakningen til min kamp mod denne her lorte sygdom, siger han.

Målet for indsamlingen, som ifølge de pårørende bag er godkendt af ministeriet, er 300.000 kroner. Pengene går ubeskåret til Henriks kræftbehandlinger og et overskud går til foreningen Fookid requrposed drugs mod kræft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce