Annonce
VEJLE

Dødsfælde på indfaldsvej fjernes: Vejdirektoratet er klar til at følge folkeligt krav efter lang tids tøven

I juli satte Vejle Amt Folkeblad fokus på den farlige trafik på Fredericiavej. Nabo Lars Holmboe fortalte, hvordan han en sen novemberaften var første mand på stedet ved en dødsulykke. Mens avisen tog billedet, skete en af de ulovlige U-vendinger, der gør stedet til en sort plet på trafikkortet - bemærk den sorte bil i vejens højre side. Foto: Kaare Johansen
I løbet af næste år bliver ulovlige venstresving og U-vendinger forhindret på Fredericiavej. Byrådsmedlem glæder sig efter et års kamp.

Vinding: Få nu fjernet den dødsfælde!

Kravet har lydt igen og igen fra naboer til en af de sorteste pletter på Vejles vejnet. I november sidste år blev en 22-årig dræbt. Siden har der været flere ulykker, og naboerne oplever hver dag farlige situationer ved krydset, hvor Vindingvej munder ud i den store Fredericiavej.

Problemet er, at bilisterne ikke respekterer skiltene på stedet. Venstresving fra Fredericiavej ind på Vindingvej er forbud. Det samme er U-vendinger, hvor bilister fra blandt andet tankstationen vender for at komme tilbage mod motorvejen.

Annonce

Derfor har både naboer og lokalpolitiker Per Olesen (V) kæmpet for at få forlænget midterrabatten, så venstresving og U-vendinger bliver forhindret.

Den kamp er nu lykkedes. Tirsdag blev Vejle Byråds tekniske udvalg informeret om, at Vejdirektoratet, der har ansvaret for vejen, er klar til at sikre strækningen:

Tak for hjælpen

- Det er fedt. Tak for hjælpen. Det har virkelig betydet noget, at I gik ind i sagen, lød det onsdag morgen fra Per Olesen med henvisning til, at Vejle Amts Folkeblad har skrevet adskillige artikler om dødsfælden på Fredericiavej.

Så sent som på et vælgermøde for 14 dage siden fyldte problemet en del. Mødet var arrangeret som et samarbejde mellem avisen og Grundejerforeningen Vindinggård. Her bad vi blandt andet om en tilkendegivelse fra forsamlingen i forhold til ideen om at forlænge midterrabatten.


Jeg ved ikke, hvad man konkret kan gøre i forhold til det forbudte venstresving. Måske kunne man forlænge midterrabatten.

Per Olesen (V) til avisen i december 2020

Løsningen rummer nemlig et problem. Når midterrabatten bliver forlænget, vil den samtidig forhindre venstresving fra Vindingvej ud på Fredericiavej. Trafikken skal med andre ord finde andre veje. Men den lille afstemning var entydig. Den ulempe var forsamlingen klar til at leve med.

Annonce

Sker i løbet af 2022

Præcist, hvornår Vejdirektoratet udfører arbejdet, er ikke helt fastlagt - kun at det sker inden for det kommende år:

- Vi kunne ikke komme det nærmere på mødet i går. Men det er helt sikkert, at det sker, siger Per Olesen.

Han har gennem et år  presset på for at få Vejdirektoratet på banen - mere præcist siden den ulykke, der 29. november kostede en 22-årig mand livet, da hans bil blev torpederet bagfra.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020:  Nu fratræder direktør "efter gensidig aftale"

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Alarm 112

Hverdagshelte får dusør af politiet: Reddede flere menneskeliv

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce