Annonce
Navne

Dødsfald: Per savnes allerede på gymnasiet - kunderne savner hans honning i Tarup Center

Per Carton i Tarup Center med sin honning.

Per Carton, Tarup, er død. Han blev 69 år.

Per Carton arrangerede ture til Firenze, avlede bidronninger med stamtavle, solgte sin honning til Løvbjerg i Tarup Center og var ofte i gang med ombygninger på et af sine huse, hvis han ikke lige hjalp en god ven med at skaffe en lift og fjerne et grantræ i haven.

Foruden stillingen som biolog på Rosborg Gymnasium i Vejle, hvor han var ansat i 32 år, og hvor kolleger og elever er så berørt af Pers død, at man skaber et mindested ved indgangen. Rosborg var en del af Pers DNA.

Annonce

På gymnasiet var Per også arrangementsinspektor, der er den voksne part, når der skal afvikles elevfester. Det skabte et særligt forhold til eleverne.

Hvert år drog han med klasser til Firenze på studieture, som han arrangerede. Et år var hele lærerkollegiet afsted til byen, som han kendte indgående, og hvor han fik mange kontakter og venner.

Turene til Toscana kom også til at omfatte andre skoleklasser, hvor han kørte som chauffør, og han stod på feriemesser for en feriearrangør for at reklamere for det italienske paradis.

Per havde som meget få sin egen nøgle, så han kunne lukke leddet til Enebærodde op og køre i bil ud til sine bistader. Rundt omkring havde han 70 bifamilier, og hans øparrede dronninger med stamtavler var eftertragtede.

Hos Løvbjerg i Tarup Center kommer kunderne til at mangle noget, for Per leverede såvel sin almindelige honning som sin blåbærhonning til butikken.

På gården i Gadbjerg var han i gang med at ombygge førstesalen, og sommerhus og boligen i Tarup vedligeholdt han også. Han var uddannet tømrer som ung, inden han blev biolog.

Per var en mand, der ikke sad meget stille. Ofte i gang med egne projekter, hvis ikke han gav en hånd med, når venner lige havde noget, der skulle ordnes.

Sådan var det indtil for syv måneder siden, da kræften dukkede op. Han måtte gå på pension i februar, og 6. juni sluttede livet.

Per Carton efterlader sig sin hustru Ann-Mette, datteren Sara og barnebarnet Edith.

Bisættelsen finder sted lørdag den 12. juni klokken 8.30 fra Paarup Kirke. /RAS

(Publiceret første gang 10. juni 2021 og igen 11. juni 2021 med rettet tidspunkt for bisættelse. red.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Alarm 112

Travl aften for politiet i Vejle

Annonce