Annonce
Alarm 112

Kørte femårig pige ihjel: Straffes med seks års fængsel

Folk lagde blomster for at mindes den femårige pige, der mistede livet efter at være blevet ramt af en mandlig flugtbilist i Valby i oktober sidste år. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix


En ung mand er fredag idømt seks års fængsel for blandt at være skyld i en dødsulykke, der kostede en femårig pige livet i Valby sidste år.

Straffen omfatter også en anden trafikulykke, hvor to blev kvæstet, besiddelse af et kvart kilo kokain og hash, 51 falske pengesedler og andre forhold.

Retten på Frederiksberg fastslår, at den 21-årige optrådte hensynsløst, da han kørte frem i et T-kryds, overtrådte sin vigepligt, kørte tværs over Peter Bangs Vej og her ramte barnet.

Annonce

Der er særligt skærpende omstændigheder ved det uagtsomme manddrab 28. oktober sidste år, er domsmandsretten nået frem til.

Retten finder, at han var påvirket af lattergas.

Derimod frifindes han for tiltalen om, at han desuden var påvirket af kokain. Personbilen ramte også barnets mor. Hun og pigen kom gående på fortovet.

Selv om der lød desperate skrig fra moren, stak den 21-årige af fra ulykkesstedet. Derfor er han også dømt for ikke at hjælpe personer i nød.

I en kommentar vurderer en af anklagerne, advokaturchef Kristian Kirk fra Københavns Politi, at retten isoleret set har bedømt dødsulykken i den "høje ende", når det gælder fængselsstraffen.

Han anslår, at dødsulykken alene har givet mindst tre års fængsel.

Seks år er i øvrigt tæt på anklagemyndighedens krav.

Derimod mente forsvareren, at der ikke var bevis for, at kørslen var sket under skærpende omstændigheder.

Anklageskriftet er alenlangt. Helmi Mossa Hameed er fundet skyldig i 33 ud af de 35 punkter.

Heri indgår også en trafikulykke fra januar 2019 på Vesterbro i København. Her kom to kvinder til skade på grund af den 21-åriges kørsel.

I dommen indgår i øvrigt, at han er frakendt retten til at køre bil.

Straffen er en såkaldt fælles- og tillægsstraf. Han er tidligere dømt flere gange, og netop på grund af hans hurtige tilbagefald til kriminalitet efter en prøveløsladelse har domsmandsretten ikke ment, at der skulle gives en rabat i straffen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

Annonce