Annonce
Fredericia

Døgnåbent, støtte til pårørende og anonym rådgivning: Her er forslagene til kampen mod morfin og narko

Der kom over 200 forslag i kassen, da Fredericia Kommune holdt dialogmøde om narko- og morfin-problemerne. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Borgerne kom med over 200 forslag til en styrket kamp mod morfin- og narkoproblemerne i Fredericia. Nogle temaer går igen.
Annonce

Fredericia: Over 200 forslag kom i kassen, da Fredericia Kommune for nylig holdt dialogmøde om byens problemer med morfin og narkotika. Det skete efter en analyse fra Center For Rusmiddelforskning havde bekræftet, at Fredericias narko- og morfinproblemer er store og større end i andre byer.

Nogle temaer går igen i flere af forslagene. Der er blandt andet et ønske om, at misbrugere skal kunne få hjælp døgnet rundt, når behovet og motivationen er der. Blandt andet ud fra erfaringen om, at motivationen ikke altid holder helt til næste morgen.

I den kommunale opsummering af forslagene kan man derfor læse, at der efterlyses døgnbehandling med permanente akutpladser og mulighed for at komme i kontakt med misbrugscentret døgnet rundt.

Der stilles også forslag om en mere massiv forebyggelsesindsats i grundskolen og på uddannelsesinstitutionerne. Der efterlyses også anonym rådgivning på alle uddannelsesinstitutioner og en bedre uddannelse af lærere og pædagoger, som har brug for at vide mere om et misbrugs-landskab, der har ændret sig meget siden deres egen ungdom.

På dialogmødet skrev deltagerne forslag ned, som derefter blev blandet og tildelt point. Det skete ved en dialogøvelse, der fik deltagerne til at vægte forslagene op mod hinanden - ikke for at tage en beslutning for eller i mod forslagene, men for at få alle til at forholde sig til idéerne - og ikke kun sine egne.

Annonce

Hjælp her og nu

De to forslag, der i forbindelse med dialogen fik flest point, var:

"Når der kommer en og beder om hjælp, så er det her og nu og på stedet - ikke i morgen eller om en uge. Kommunen skal have en plads permanent på et behandlingshjem, hvor man kan være i tre måneder - og når de kommer tilbage, skal der stå en og tage imod og hjælpe ham fremover som mentor"

Det andet top-forslag var:

"Bo-enheden ligger skidt ovenover Havnecaféen. De ny-clean kan se direkte ud på dem, der forsat er i misbrug. Det er ikke hensigtsmæssigt."

De over 200 forslag indgår nu i blandt andet den kommunale budgetproces.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Annonce