Annonce
Erhverv

Dørene har åbnet sig for Årets Iværksætter

Stifter og direktør i Aguardio Thomas Munch-Laursen kan se tilbage på et 2018, hvor Vejle-virksomheden for alvor fik hul igennem til kunderne. Onsdag blev virksomheden desuden udnævnt til Årets Iværksætter ved Vejle Kommunes nytårskur. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Aguardio blev udnævnt til Årets Iværksætter ved kommunens nytårskur for det lokale erhvervsliv. Virksomheden, der blev stiftet i 2017, oplevede i 2018 stor interesse fra både ind- og udland.

Vejle: 2019 ser ud til at blive året, hvor Vejle-virksomheden Aguardio for alvor får hul i gennem til markederne i både Danmark og udlandet.

Onsdag fik virksomheden, der blev stiftet i 2017 og tæller seks ansatte - fire på fuld tid og to på halv tid - titlen som Årets Iværksætter ved Vejle Kommunes nytårskur for det lokale erhvervsliv.

Titlen gives på baggrund af indstillinger fra borgere og virksomheder.

- Vi er super stolte over titlen. Især fordi det er andre, der har peget på os til den. Det er den største anerkendelse, man kan få, lød det fra medstifter og direktør Thomas Munch-Laursen.

Vi er superstolte over titlen. Især fordi det er andre, der har peget på os til den. Det er den største anerkendelse, man kan få.

Thomas Munch-Laursen
Aguardios mål er at nedbringe forbruget af vand til brusebad og det er noget, som især hoteller har stor interesse i. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Gode erfaringer fra Vejle-hotel

Aguardio, der oprindeligt hed ShowerEcoGuide, producerer og sælger sensorer og displays, som dels registrerer en række data i forbindelse med brusebade og dels oplyser den badende om forbrug af vand og tid under bruseren.

ideen bag produktet er blandt andet at mindske forbruget af vand - og det ser ud til at virke.

Det er i hvert fald erfaringen fra hotel Scandic Jacob Gade i Vejles midtby, som i november fik installeret Aguardios produkt på hotellets 129 værelser.

- Vi har nu små to måneders data fra Scandic og de første indikationer viser, at brusebadene er blevet forkortet med 20 procent. Det betyder, at der spares vand og at hotellet får en mere bæredygtig profil. Det bliver mere og mere vigtigt i takt med, at den bæredygtige turisme vokser, lød det fra Thomas Munch-Laursen.

Annonce

Ud over landets grænser

Han tilføjer, at Aguardio i år har fået kontakt med flere udenlandske kunder, som viser interesse for Vejle-virksomhedens produkt.

- Vi skal i de kommende uger installere vores produkt på et hotel på den kanariske ø Fuerteventura og et hotel i Benidorm i Spanien ligesom vi er i kontakt med en hotelkæde i Holland. Derudover har University of Surrey i England lejet vores produkt til et adfærdsstudie, der strækker sig over ni måneder, hvor de tester det på en række hoteller i London. Vi er i det hele taget kommet meget hurtigere ud over landets grænser, end vi havde regnet med, og døre har virkeligt åbnet sig for os, fortalte Thomas Munch-Laursen, der forventer, at virksomheden i løbet af kort tid skal ud og finde nye medarbejdere for at følge med den stigende interesse.

Annonce
Vejle For abonnenter

Da Else Marie skiftede navn, begyndte folk at møde hende på en anden måde: - Det er en anden type fyre, der skriver til mig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Lå stønnende på en båre i retten: 48-årig københavner dømt for forsøg på at dræbe vejlenser med kniv og kogende vand

Vejle For abonnenter

Læs de nedslående svar på Jans henvendelse til Vejdirektoratet: 'Der er ét ord for det, og det er borgerfjendsk'

Vejle

Flere - især kvinder - brugte coronaår til at skifte navn: Så mange vejlensere fik nyt fornavn i 2020

Vejle Boldklub For abonnenter

Vanvittig rækker ikke efter vanviddet i Vanløse; VB scorede tre mål i tillægstiden og vandt 4-3

Navne

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Billund For abonnenter

Sosu-elever hos bedemanden: Døde slipper en vind, når man flytter dem - og det er helt naturligt

Erhverv

'Mille' er tilbage, efter stress og angst tvang hende til at smide saksen: - Til sidst kunne jeg ikke engang gå ned og handle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

42-årig død på hospitalet efter arbejdsulykke: Fik hovedet i klemme

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Vejle For abonnenter

Se videoen: Den store maskine bider i godsbanegården - derfor pilles bygningen ned fra den fjerne ende

Vejle For abonnenter

Husker du Jytte og Viktor med den gamle agave? Nu er blomsten sprunget ud - se den her

Annonce